Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஜாதகபாளி • Jātakapāḷi

    200. ஸாது⁴ஸீலஜாதகங் (2-5-10)

    200. Sādhusīlajātakaṃ (2-5-10)

    99.

    99.

    ஸரீரத³ப்³யங் வுட்³ட⁴ப்³யங் 1, ஸோஜச்சங் ஸாது⁴ஸீலியங்;

    Sarīradabyaṃ vuḍḍhabyaṃ 2, sojaccaṃ sādhusīliyaṃ;

    ப்³ராஹ்மணங் தேவ புச்சா²ம, கன்னு தேஸங் வனிம்ஹஸே 3.

    Brāhmaṇaṃ teva pucchāma, kannu tesaṃ vanimhase 4.

    100.

    100.

    அத்தோ² அத்தி² ஸரீரஸ்மிங், வுட்³ட⁴ப்³யஸ்ஸ நமோ கரே;

    Attho atthi sarīrasmiṃ, vuḍḍhabyassa namo kare;

    அத்தோ² அத்தி² ஸுஜாதஸ்மிங், ஸீலங் அஸ்மாக ருச்சதீதி.

    Attho atthi sujātasmiṃ, sīlaṃ asmāka ruccatīti.

    ஸாது⁴ஸீலஜாதகங் த³ஸமங்.

    Sādhusīlajātakaṃ dasamaṃ.

    ருஹகவக்³கோ³ பஞ்சமோ.

    Ruhakavaggo pañcamo.

    தஸ்ஸுத்³தா³னங் –

    Tassuddānaṃ –

    அபிருஹக ரூபவதீ முஸலோ, பவஸந்தி ஸபஞ்சமபொக்க²ரணீ;

    Apiruhaka rūpavatī musalo, pavasanti sapañcamapokkharaṇī;

    அத² முத்திமவாணிஜ உம்ஹயதே, சிரஆக³த கொட்ட² ஸரீர த³ஸாதி.

    Atha muttimavāṇija umhayate, ciraāgata koṭṭha sarīra dasāti.







    Footnotes:
    1. வத்³த⁴ப்³யங் (ஸீ॰ பீ॰)
    2. vaddhabyaṃ (sī. pī.)
    3. வணிம்ஹஸே (ஸீ॰ பீ॰)
    4. vaṇimhase (sī. pī.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / ஜாதக-அட்ட²கதா² • Jātaka-aṭṭhakathā / [200] 10. ஸாது⁴ஸீலஜாதகவண்ணனா • [200] 10. Sādhusīlajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact