Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    10. ஸகா³த²கஸுத்தவண்ணனா

    10. Sagāthakasuttavaṇṇanā

    166. ‘‘யஸ்ஸ ஸக்கரியமானஸ்ஸா’’தி எத்த² அஸக்காரேன சூப⁴யந்தி அஸக்காரேன ச உப⁴யஞ்ச, கதா³சி ஸக்காரேன, கதா³சி அஸக்காரேன கதா³சி உப⁴யேனாதி அத்தோ². தேனாஹ ‘‘அஸக்காரேனா’’திஆதி³. ஸததவிஹாரானங் ஸம்பத்தியா ஸாததிகோதி ஆஹ ‘‘அரஹத்த…பே॰… ஸுகு²மதி³ட்டீ²’’திஆதி³. ததா² ஹி ஸா ‘‘வஜிரூபமஞாண’’ந்தி வுச்சதி. ஆக³தத்தாதி ப²லஸமாபத்திங் ஸமாபஜ்ஜிதுங் தஸ்ஸா புப்³ப³பரிகம்மங் உபக³தத்தா.

    166.‘‘Yassa sakkariyamānassā’’ti ettha asakkārena cūbhayanti asakkārena ca ubhayañca, kadāci sakkārena, kadāci asakkārena kadāci ubhayenāti attho. Tenāha ‘‘asakkārenā’’tiādi. Satatavihārānaṃ sampattiyā sātatikoti āha ‘‘arahatta…pe… sukhumadiṭṭhī’’tiādi. Tathā hi sā ‘‘vajirūpamañāṇa’’nti vuccati. Āgatattāti phalasamāpattiṃ samāpajjituṃ tassā pubbaparikammaṃ upagatattā.

    ஸகா³த²கஸுத்தவண்ணனா நிட்டி²தா.

    Sagāthakasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.

    பட²மவக்³க³வண்ணனா நிட்டி²தா.

    Paṭhamavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya / 10. ஸகா³த²கஸுத்தங் • 10. Sagāthakasuttaṃ

    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / 10. ஸகா³த²கஸுத்தவண்ணனா • 10. Sagāthakasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact