Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૧૦. સગાથકસુત્તવણ્ણના

    10. Sagāthakasuttavaṇṇanā

    ૧૬૬. ‘‘યસ્સ સક્કરિયમાનસ્સા’’તિ એત્થ અસક્કારેન ચૂભયન્તિ અસક્કારેન ચ ઉભયઞ્ચ, કદાચિ સક્કારેન, કદાચિ અસક્કારેન કદાચિ ઉભયેનાતિ અત્થો. તેનાહ ‘‘અસક્કારેના’’તિઆદિ. સતતવિહારાનં સમ્પત્તિયા સાતતિકોતિ આહ ‘‘અરહત્ત…પે॰… સુખુમદિટ્ઠી’’તિઆદિ. તથા હિ સા ‘‘વજિરૂપમઞાણ’’ન્તિ વુચ્ચતિ. આગતત્તાતિ ફલસમાપત્તિં સમાપજ્જિતું તસ્સા પુબ્બપરિકમ્મં ઉપગતત્તા.

    166.‘‘Yassa sakkariyamānassā’’ti ettha asakkārena cūbhayanti asakkārena ca ubhayañca, kadāci sakkārena, kadāci asakkārena kadāci ubhayenāti attho. Tenāha ‘‘asakkārenā’’tiādi. Satatavihārānaṃ sampattiyā sātatikoti āha ‘‘arahatta…pe… sukhumadiṭṭhī’’tiādi. Tathā hi sā ‘‘vajirūpamañāṇa’’nti vuccati. Āgatattāti phalasamāpattiṃ samāpajjituṃ tassā pubbaparikammaṃ upagatattā.

    સગાથકસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Sagāthakasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.

    પઠમવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Paṭhamavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧૦. સગાથકસુત્તં • 10. Sagāthakasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧૦. સગાથકસુત્તવણ્ણના • 10. Sagāthakasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact