Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya |
૯. સહેતુઅનત્તસુત્તં
9. Sahetuanattasuttaṃ
૨૦. સાવત્થિનિદાનં. ‘‘રૂપં, ભિક્ખવે, અનત્તા. યોપિ હેતુ યોપિ પચ્ચયો રૂપસ્સ ઉપ્પાદાય, સોપિ અનત્તા. અનત્તસમ્ભૂતં, ભિક્ખવે, રૂપં કુતો અત્તા ભવિસ્સતિ! વેદના અનત્તા… સઞ્ઞા અનત્તા… સઙ્ખારા અનત્તા… વિઞ્ઞાણં અનત્તા. યોપિ હેતુ યોપિ પચ્ચયો વિઞ્ઞાણસ્સ ઉપ્પાદાય, સોપિ અનત્તા. અનત્તસમ્ભૂતં, ભિક્ખવે, વિઞ્ઞાણં કુતો અત્તા ભવિસ્સતિ! એવં પસ્સં…પે॰… નાપરં ઇત્થત્તાયાતિ પજાનાતી’’તિ. નવમં.
20. Sāvatthinidānaṃ. ‘‘Rūpaṃ, bhikkhave, anattā. Yopi hetu yopi paccayo rūpassa uppādāya, sopi anattā. Anattasambhūtaṃ, bhikkhave, rūpaṃ kuto attā bhavissati! Vedanā anattā… saññā anattā… saṅkhārā anattā… viññāṇaṃ anattā. Yopi hetu yopi paccayo viññāṇassa uppādāya, sopi anattā. Anattasambhūtaṃ, bhikkhave, viññāṇaṃ kuto attā bhavissati! Evaṃ passaṃ…pe… nāparaṃ itthattāyāti pajānātī’’ti. Navamaṃ.
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧-૧૦. અનિચ્ચસુત્તાદિવણ્ણના • 1-10. Aniccasuttādivaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧-૧૦. અનિચ્ચાદિસુત્તવણ્ણના • 1-10. Aniccādisuttavaṇṇanā