Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    2. ஸக்கனாமஸுத்தவண்ணனா

    2. Sakkanāmasuttavaṇṇanā

    258. மனுஸ்ஸபூ⁴தோதி மனுஸ்ஸேஸு பூ⁴தோ, மனுஸ்ஸத்தங் வா பத்தோ. ஆவஸத²ந்தி நிவாஸட்டா²னங் காரெத்வா அதா³ஸி, தஸ்மா வாஸங் அதா³ஸீதி வாஸவோ. அத்த²-ஸத்³தோ³ இத⁴ காரணபரியாயோதி ஆஹ ‘‘ஸஹஸ்ஸம்பி காரணான’’ந்தி. ஸ்வாயமத்தோ² ஹெட்டா² விபா⁴விதோவ. வினிச்சி²னதி, தஸ்மா ஸஹஸ்ஸங் பஞ்ஞாஅக்கீ²னி ஏதஸ்ஸாதி ஸஹஸ்ஸக்கோ². மக⁴ங் வுச்சதி த⁴னங், தங் பன ஸத்³தா⁴ஸங்கா²தங் மக⁴ங் அஸ்ஸ அத்தீ²தி மக⁴வா. புரே தா³னங் த³தா³தீதி புரிந்த³தோ³ அனுனாஸிகலோபங் அகத்வா. புஞ்ஞானி காதுங் ஸக்கோதீதி ஸக்கோ.

    258.Manussabhūtoti manussesu bhūto, manussattaṃ vā patto. Āvasathanti nivāsaṭṭhānaṃ kāretvā adāsi, tasmā vāsaṃ adāsīti vāsavo. Attha-saddo idha kāraṇapariyāyoti āha ‘‘sahassampi kāraṇāna’’nti. Svāyamattho heṭṭhā vibhāvitova. Vinicchinati, tasmā sahassaṃ paññāakkhīni etassāti sahassakkho. Maghaṃ vuccati dhanaṃ, taṃ pana saddhāsaṅkhātaṃ maghaṃ assa atthīti maghavā. Pure dānaṃ dadātīti purindado anunāsikalopaṃ akatvā. Puññāni kātuṃ sakkotīti sakko.

    ஸக்கனாமஸுத்தவண்ணனா நிட்டி²தா.

    Sakkanāmasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya / 2. ஸக்கனாமஸுத்தங் • 2. Sakkanāmasuttaṃ

    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / 2. ஸக்கனாமஸுத்தவண்ணனா • 2. Sakkanāmasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact