Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૨. સક્કનામસુત્તવણ્ણના

    2. Sakkanāmasuttavaṇṇanā

    ૨૩૬. દુતિયે સક્કનામકોતિ એવં નામકો એકો યક્ખો, સો કિર મારપક્ખિકયક્ખો. વિપ્પમુત્તસ્સાતિ તીહિ ભવેહિ વિપ્પમુત્તસ્સ. યદઞ્ઞન્તિ યં અઞ્ઞં. વણ્ણેનાતિ કારણેન. સંવાસોતિ એકતો વાસો, સક્ખિધમ્મો મિત્તધમ્મોતિ અત્થો. સપ્પઞ્ઞોતિ સુપઞ્ઞો સમ્બુદ્ધો. દુતિયં.

    236. Dutiye sakkanāmakoti evaṃ nāmako eko yakkho, so kira mārapakkhikayakkho. Vippamuttassāti tīhi bhavehi vippamuttassa. Yadaññanti yaṃ aññaṃ. Vaṇṇenāti kāraṇena. Saṃvāsoti ekato vāso, sakkhidhammo mittadhammoti attho. Sappaññoti supañño sambuddho. Dutiyaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૨. સક્કનામસુત્તં • 2. Sakkanāmasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૨. સક્કનામસુત્તવણ્ણના • 2. Sakkanāmasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact