Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૨. સક્કનામસુત્તવણ્ણના

    2. Sakkanāmasuttavaṇṇanā

    ૨૫૮. મનુસ્સભૂતોતિ મનુસ્સેસુ ભૂતો, મનુસ્સત્તં વા પત્તો. આવસથન્તિ નિવાસટ્ઠાનં કારેત્વા અદાસિ, તસ્મા વાસં અદાસીતિ વાસવો. અત્થ-સદ્દો ઇધ કારણપરિયાયોતિ આહ ‘‘સહસ્સમ્પિ કારણાન’’ન્તિ. સ્વાયમત્થો હેટ્ઠા વિભાવિતોવ. વિનિચ્છિનતિ, તસ્મા સહસ્સં પઞ્ઞાઅક્ખીનિ એતસ્સાતિ સહસ્સક્ખો. મઘં વુચ્ચતિ ધનં, તં પન સદ્ધાસઙ્ખાતં મઘં અસ્સ અત્થીતિ મઘવા. પુરે દાનં દદાતીતિ પુરિન્દદો અનુનાસિકલોપં અકત્વા. પુઞ્ઞાનિ કાતું સક્કોતીતિ સક્કો.

    258.Manussabhūtoti manussesu bhūto, manussattaṃ vā patto. Āvasathanti nivāsaṭṭhānaṃ kāretvā adāsi, tasmā vāsaṃ adāsīti vāsavo. Attha-saddo idha kāraṇapariyāyoti āha ‘‘sahassampi kāraṇāna’’nti. Svāyamattho heṭṭhā vibhāvitova. Vinicchinati, tasmā sahassaṃ paññāakkhīni etassāti sahassakkho. Maghaṃ vuccati dhanaṃ, taṃ pana saddhāsaṅkhātaṃ maghaṃ assa atthīti maghavā. Pure dānaṃ dadātīti purindado anunāsikalopaṃ akatvā. Puññāni kātuṃ sakkotīti sakko.

    સક્કનામસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Sakkanāmasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૨. સક્કનામસુત્તં • 2. Sakkanāmasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૨. સક્કનામસુત્તવણ્ણના • 2. Sakkanāmasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact