Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૫-૬. સક્કપઞ્હસુત્તાદિવણ્ણના

    5-6. Sakkapañhasuttādivaṇṇanā

    ૧૧૮-૧૧૯. પઞ્ચમે દિટ્ઠેવ ધમ્મેતિ ઇમસ્મિંયેવ અત્તભાવે. પરિનિબ્બાયન્તીતિ કિલેસપરિનિબ્બાનેન પરિનિબ્બાયન્તિ. તન્નિસ્સિતં વિઞ્ઞાણં હોતીતિ તણ્હાનિસ્સિતં કમ્મવિઞ્ઞાણં હોતિ . તદુપાદાનન્તિ તંગહણં, તણ્હાગહણેન સહગતં વિઞ્ઞાણં હોતીતિ અત્થો. છટ્ઠં ઉત્તાનમેવ.

    118-119. Pañcame diṭṭheva dhammeti imasmiṃyeva attabhāve. Parinibbāyantīti kilesaparinibbānena parinibbāyanti. Tannissitaṃ viññāṇaṃ hotīti taṇhānissitaṃ kammaviññāṇaṃ hoti . Tadupādānanti taṃgahaṇaṃ, taṇhāgahaṇena sahagataṃ viññāṇaṃ hotīti attho. Chaṭṭhaṃ uttānameva.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
    ૫. સક્કપઞ્હસુત્તં • 5. Sakkapañhasuttaṃ
    ૬. પઞ્ચસિખસુત્તં • 6. Pañcasikhasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૫-૬. સક્કપઞ્હસુત્તાદિવણ્ણના • 5-6. Sakkapañhasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact