Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૪. સકોસકકોરણ્ડદાયકત્થેરઅપદાનં

    4. Sakosakakoraṇḍadāyakattheraapadānaṃ

    ૧૪.

    14.

    ‘‘અક્કન્તઞ્ચ પદં દિસ્વા, સિખિનો લોકબન્ધુનો;

    ‘‘Akkantañca padaṃ disvā, sikhino lokabandhuno;

    એકંસં અજિનં કત્વા, પદસેટ્ઠં અવન્દહં.

    Ekaṃsaṃ ajinaṃ katvā, padaseṭṭhaṃ avandahaṃ.

    ૧૫.

    15.

    ‘‘કોરણ્ડં પુપ્ફિતં દિસ્વા, પાદપં ધરણીરુહં;

    ‘‘Koraṇḍaṃ pupphitaṃ disvā, pādapaṃ dharaṇīruhaṃ;

    સકોસકં 1 ગહેત્વાન, પદચક્કં અપૂજયિં.

    Sakosakaṃ 2 gahetvāna, padacakkaṃ apūjayiṃ.

    ૧૬.

    16.

    ‘‘એકત્તિંસે ઇતો કપ્પે, યં કમ્મમકરિં તદા;

    ‘‘Ekattiṃse ito kappe, yaṃ kammamakariṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, પદપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, padapūjāyidaṃ phalaṃ.

    ૧૭.

    17.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા સકોસક 3 કોરણ્ડદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā sakosaka 4 koraṇḍadāyako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    સકોસકકોરણ્ડદાયકત્થેરસ્સાપદાનં ચતુત્થં.

    Sakosakakoraṇḍadāyakattherassāpadānaṃ catutthaṃ.







    Footnotes:
    1. સકોટકં (સી॰ સ્યા॰)
    2. sakoṭakaṃ (sī. syā.)
    3. સકોટક (સી॰ સ્યા॰)
    4. sakoṭaka (sī. syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૧-૧૦. પદુમકેસરિયત્થેરઅપદાનાદિવણ્ણના • 1-10. Padumakesariyattheraapadānādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact