Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરીગાથાપાળિ • Therīgāthāpāḷi

    ૭. સકુલાથેરીગાથા

    7. Sakulātherīgāthā

    ૯૭.

    97.

    ‘‘અગારસ્મિં વસન્તીહં, ધમ્મં સુત્વાન ભિક્ખુનો;

    ‘‘Agārasmiṃ vasantīhaṃ, dhammaṃ sutvāna bhikkhuno;

    અદ્દસં વિરજં ધમ્મં, નિબ્બાનં પદમચ્ચુતં.

    Addasaṃ virajaṃ dhammaṃ, nibbānaṃ padamaccutaṃ.

    ૯૮.

    98.

    ‘‘સાહં પુત્તં ધીતરઞ્ચ, ધનધઞ્ઞઞ્ચ છડ્ડિય;

    ‘‘Sāhaṃ puttaṃ dhītarañca, dhanadhaññañca chaḍḍiya;

    કેસે છેદાપયિત્વાન, પબ્બજિં અનગારિયં.

    Kese chedāpayitvāna, pabbajiṃ anagāriyaṃ.

    ૯૯.

    99.

    ‘‘સિક્ખમાના અહં સન્તી, ભાવેન્તી મગ્ગમઞ્જસં;

    ‘‘Sikkhamānā ahaṃ santī, bhāventī maggamañjasaṃ;

    પહાસિં રાગદોસઞ્ચ, તદેકટ્ઠે ચ આસવે.

    Pahāsiṃ rāgadosañca, tadekaṭṭhe ca āsave.

    ૧૦૦.

    100.

    ‘‘ભિક્ખુની ઉપસમ્પજ્જ, પુબ્બજાતિમનુસ્સરિં;

    ‘‘Bhikkhunī upasampajja, pubbajātimanussariṃ;

    દિબ્બચક્ખુ વિસોધિતં 1, વિમલં સાધુભાવિતં.

    Dibbacakkhu visodhitaṃ 2, vimalaṃ sādhubhāvitaṃ.

    ૧૦૧.

    101.

    ‘‘સઙ્ખારે પરતો દિસ્વા, હેતુજાતે પલોકિતે 3;

    ‘‘Saṅkhāre parato disvā, hetujāte palokite 4;

    પહાસિં આસવે સબ્બે, સીતિભૂતામ્હિ નિબ્બુતા’’તિ.

    Pahāsiṃ āsave sabbe, sītibhūtāmhi nibbutā’’ti.

    … સકુલા થેરી….

    … Sakulā therī….







    Footnotes:
    1. વિસોધિતં દિબ્બચક્ખુ (સી॰)
    2. visodhitaṃ dibbacakkhu (sī.)
    3. પલોકિને (ક॰)
    4. palokine (ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરીગાથા-અટ્ઠકથા • Therīgāthā-aṭṭhakathā / ૭. સકુલાથેરીગાથાવણ્ણના • 7. Sakulātherīgāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact