Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஜாதகபாளி • Jātakapāḷi

    308. ஸகுணஜாதகங் (4-1-8)

    308. Sakuṇajātakaṃ (4-1-8)

    29.

    29.

    அகரம்ஹஸ தே கிச்சங், யங் ப³லங் அஹுவம்ஹஸே;

    Akaramhasa te kiccaṃ, yaṃ balaṃ ahuvamhase;

    மிக³ராஜ நமோ த்யத்து², அபி கிஞ்சி லபா⁴மஸே.

    Migarāja namo tyatthu, api kiñci labhāmase.

    30.

    30.

    மம லோஹிதப⁴க்க²ஸ்ஸ, நிச்சங் லுத்³தா³னி குப்³ப³தோ;

    Mama lohitabhakkhassa, niccaṃ luddāni kubbato;

    த³ந்தந்தரக³தோ ஸந்தோ, தங் ப³ஹுங் யம்பி ஜீவஸி.

    Dantantaragato santo, taṃ bahuṃ yampi jīvasi.

    31.

    31.

    அகதஞ்ஞுமகத்தாரங் , கதஸ்ஸ அப்படிகாரகங்;

    Akataññumakattāraṃ , katassa appaṭikārakaṃ;

    யஸ்மிங் கதஞ்ஞுதா நத்தி², நிரத்தா² தஸ்ஸ ஸேவனா.

    Yasmiṃ kataññutā natthi, niratthā tassa sevanā.

    32.

    32.

    யஸ்ஸ ஸம்முக²சிண்ணேன, மித்தத⁴ம்மோ ந லப்³ப⁴தி;

    Yassa sammukhaciṇṇena, mittadhammo na labbhati;

    அனுஸூய 1 மனக்கோஸங், ஸணிகங் தம்ஹா அபக்கமேதி.

    Anusūya 2 manakkosaṃ, saṇikaṃ tamhā apakkameti.

    ஸகுணஜாதகங் அட்ட²மங்.

    Sakuṇajātakaṃ aṭṭhamaṃ.







    Footnotes:
    1. அனுஸுய்ய (ஸீ॰ பீ॰)
    2. anusuyya (sī. pī.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / ஜாதக-அட்ட²கதா² • Jātaka-aṭṭhakathā / [308] 8. ஸகுணஜாதகவண்ணனா • [308] 8. Sakuṇajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact