Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૨. સળલપુપ્ફિકાથેરીઅપદાનં

    2. Saḷalapupphikātherīapadānaṃ

    ૨૨.

    22.

    ‘‘ચન્દભાગાનદીતીરે, અહોસિં કિન્નરી તદા;

    ‘‘Candabhāgānadītīre, ahosiṃ kinnarī tadā;

    અદ્દસાહં દેવદેવં, ચઙ્કમન્તં નરાસભં.

    Addasāhaṃ devadevaṃ, caṅkamantaṃ narāsabhaṃ.

    ૨૩.

    23.

    ‘‘ઓચિનિત્વાન સળલં, બુદ્ધસેટ્ઠસ્સદાસહં;

    ‘‘Ocinitvāna saḷalaṃ, buddhaseṭṭhassadāsahaṃ;

    ઉપસિઙ્ઘિ મહાવીરો, સળલં દેવગન્ધિકં.

    Upasiṅghi mahāvīro, saḷalaṃ devagandhikaṃ.

    ૨૪.

    24.

    ‘‘પટિગ્ગહેત્વા સમ્બુદ્ધો, વિપસ્સી લોકનાયકો;

    ‘‘Paṭiggahetvā sambuddho, vipassī lokanāyako;

    ઉપસિઙ્ઘિ મહાવીરો, પેક્ખમાનાય મે તદા.

    Upasiṅghi mahāvīro, pekkhamānāya me tadā.

    ૨૫.

    25.

    ‘‘અઞ્જલિં પગ્ગહેત્વાન, વન્દિત્વા દ્વિપદુત્તમં 1;

    ‘‘Añjaliṃ paggahetvāna, vanditvā dvipaduttamaṃ 2;

    સકં ચિત્તં પસાદેત્વા, તતો પબ્બતમારુહિં.

    Sakaṃ cittaṃ pasādetvā, tato pabbatamāruhiṃ.

    ૨૬.

    26.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં પુપ્ફમદદિં તદા;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ pupphamadadiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhapūjāyidaṃ phalaṃ.

    ૨૭.

    27.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવા.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavā.

    ૨૮.

    28.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૨૯.

    29.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં સળલપુપ્ફિકા ભિક્ખુની ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ saḷalapupphikā bhikkhunī imā gāthāyo abhāsitthāti.

    સળલપુપ્ફિકાથેરિયાપદાનં દુતિયં.

    Saḷalapupphikātheriyāpadānaṃ dutiyaṃ.







    Footnotes:
    1. દિપદુત્તમં (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    2. dipaduttamaṃ (sī. syā. pī.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact