Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૮. સળલપુપ્ફિયત્થેરઅપદાનં

    8. Saḷalapupphiyattheraapadānaṃ

    ૩૦.

    30.

    ‘‘ચન્દભાગાનદીતીરે , અહોસિં કિન્નરો તદા;

    ‘‘Candabhāgānadītīre , ahosiṃ kinnaro tadā;

    વિપસ્સિં અદ્દસં બુદ્ધં, રંસિજાલસમાકુલં.

    Vipassiṃ addasaṃ buddhaṃ, raṃsijālasamākulaṃ.

    ૩૧.

    31.

    ‘‘પસન્નચિત્તો સુમનો, પરમાય ચ પીતિયા;

    ‘‘Pasannacitto sumano, paramāya ca pītiyā;

    પગ્ગય્હ સળલં પુપ્ફં, વિપસ્સિં ઓકિરિં અહં.

    Paggayha saḷalaṃ pupphaṃ, vipassiṃ okiriṃ ahaṃ.

    ૩૨.

    32.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં પુપ્ફમભિપૂજયિં;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ pupphamabhipūjayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhapūjāyidaṃ phalaṃ.

    ૩૩.

    33.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા સળલપુપ્ફિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā saḷalapupphiyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    સળલપુપ્ફિયત્થેરસ્સાપદાનં અટ્ઠમં.

    Saḷalapupphiyattherassāpadānaṃ aṭṭhamaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact