Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૩. સાલપુપ્ફિયત્થેરઅપદાનં

    3. Sālapupphiyattheraapadānaṃ

    .

    9.

    ‘‘અરુણવતિયા નગરે, અહોસિં પૂપિકો તદા;

    ‘‘Aruṇavatiyā nagare, ahosiṃ pūpiko tadā;

    મમ દ્વારેન ગચ્છન્તં, સિખિનં અદ્દસં જિનં.

    Mama dvārena gacchantaṃ, sikhinaṃ addasaṃ jinaṃ.

    ૧૦.

    10.

    ‘‘બુદ્ધસ્સ પત્તં પગ્ગય્હ, સાલપુપ્ફં અદાસહં;

    ‘‘Buddhassa pattaṃ paggayha, sālapupphaṃ adāsahaṃ;

    સમ્મગ્ગતસ્સ બુદ્ધસ્સ, વિપ્પસન્નેન ચેતસા.

    Sammaggatassa buddhassa, vippasannena cetasā.

    ૧૧.

    11.

    ‘‘એકત્તિંસે ઇતો કપ્પે, યં પુપ્ફમભિદાસહં 1;

    ‘‘Ekattiṃse ito kappe, yaṃ pupphamabhidāsahaṃ 2;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, સાલપુપ્ફસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, sālapupphassidaṃ phalaṃ.

    ૧૨.

    12.

    ‘‘ઇતો ચુદ્દસકપ્પમ્હિ, અહોસિં અમિતઞ્જલો;

    ‘‘Ito cuddasakappamhi, ahosiṃ amitañjalo;

    સત્તરતનસમ્પન્નો, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.

    Sattaratanasampanno, cakkavattī mahabbalo.

    ૧૩.

    13.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા સાલપુપ્ફિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā sālapupphiyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    સાલપુપ્ફિયત્થેરસ્સાપદાનં તતિયં.

    Sālapupphiyattherassāpadānaṃ tatiyaṃ.







    Footnotes:
    1. યં ખજ્જકમદાસહં (સી॰), યં ખજ્જમભિદાસહં (ક॰) સાલપુપ્ફનામકં ખજ્જકં વા ભવેય્ય
    2. yaṃ khajjakamadāsahaṃ (sī.), yaṃ khajjamabhidāsahaṃ (ka.) sālapupphanāmakaṃ khajjakaṃ vā bhaveyya



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૧-૧૦.ઉદકાસનદાયકત્થેરઅપદાનાદિવણ્ણના • 1-10.Udakāsanadāyakattheraapadānādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact