Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi

    ૧૨. દ્વાદસમવગ્ગો

    12. Dvādasamavaggo

    (૧૧૯) ૪. સળાયતનકથા

    (119) 4. Saḷāyatanakathā

    ૬૩૮. ચક્ખાયતનં વિપાકોતિ? આમન્તા. સુખવેદનિયં દુક્ખવેદનિયં…પે॰… સારમ્મણં, અત્થિ તસ્સ આવટ્ટના…પે॰… પણિધીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… નનુ ન સુખવેદનિયં…પે॰… અનારમ્મણં, નત્થિ તસ્સ આવટ્ટના…પે॰… પણિધીતિ? આમન્તા. હઞ્ચિ ન સુખવેદનિયં…પે॰… અનારમ્મણં, નત્થિ તસ્સ આવટ્ટના…પે॰… પણિધિ, નો ચ વત રે વત્તબ્બે – ‘‘ચક્ખાયતનં વિપાકો’’તિ…પે॰….

    638. Cakkhāyatanaṃ vipākoti? Āmantā. Sukhavedaniyaṃ dukkhavedaniyaṃ…pe… sārammaṇaṃ, atthi tassa āvaṭṭanā…pe… paṇidhīti? Na hevaṃ vattabbe…pe… nanu na sukhavedaniyaṃ…pe… anārammaṇaṃ, natthi tassa āvaṭṭanā…pe… paṇidhīti? Āmantā. Hañci na sukhavedaniyaṃ…pe… anārammaṇaṃ, natthi tassa āvaṭṭanā…pe… paṇidhi, no ca vata re vattabbe – ‘‘cakkhāyatanaṃ vipāko’’ti…pe….

    ફસ્સો વિપાકો, ફસ્સો સુખવેદનિયો…પે॰… સારમ્મણો, અત્થિ તસ્સ આવટ્ટના…પે॰… પણિધીતિ? આમન્તા. ચક્ખાયતનં વિપાકો, ચક્ખાયતનં સુખવેદનિયં…પે॰… સારમ્મણં, અત્થિ તસ્સ આવટ્ટના…પે॰… પણિધીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Phasso vipāko, phasso sukhavedaniyo…pe… sārammaṇo, atthi tassa āvaṭṭanā…pe… paṇidhīti? Āmantā. Cakkhāyatanaṃ vipāko, cakkhāyatanaṃ sukhavedaniyaṃ…pe… sārammaṇaṃ, atthi tassa āvaṭṭanā…pe… paṇidhīti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    ચક્ખાયતનં વિપાકો, ચક્ખાયતનં ન સુખવેદનિયં…પે॰… અનારમ્મણં, નત્થિ તસ્સ આવટ્ટના…પે॰… પણિધીતિ? આમન્તા. ફસ્સો વિપાકો, ફસ્સો ન સુખવેદનિયો…પે॰… અનારમ્મણો, નત્થિ તસ્સ આવટ્ટના…પે॰… પણિધીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Cakkhāyatanaṃ vipāko, cakkhāyatanaṃ na sukhavedaniyaṃ…pe… anārammaṇaṃ, natthi tassa āvaṭṭanā…pe… paṇidhīti? Āmantā. Phasso vipāko, phasso na sukhavedaniyo…pe… anārammaṇo, natthi tassa āvaṭṭanā…pe… paṇidhīti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    ૬૩૯. સોતાયતનં…પે॰… ઘાનાયતનં…પે॰… જિવ્હાયતનં…પે॰… કાયાયતનં વિપાકોતિ? આમન્તા. સુખવેદનિયં…પે॰… સારમ્મણં, અત્થિ તસ્સ આવટ્ટના…પે॰… પણિધીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે …પે॰… નનુ ન સુખવેદનિયં…પે॰… અનારમ્મણં, નત્થિ તસ્સ આવટ્ટના…પે॰… પણિધીતિ? આમન્તા. હઞ્ચિ ન સુખવેદનિયં…પે॰… અનારમ્મણં, નત્થિ તસ્સ આવટ્ટના…પે॰… પણિધિ, નો ચ વત રે વત્તબ્બે – ‘‘કાયાયતનં વિપાકો’’તિ.

    639. Sotāyatanaṃ…pe… ghānāyatanaṃ…pe… jivhāyatanaṃ…pe… kāyāyatanaṃ vipākoti? Āmantā. Sukhavedaniyaṃ…pe… sārammaṇaṃ, atthi tassa āvaṭṭanā…pe… paṇidhīti? Na hevaṃ vattabbe …pe… nanu na sukhavedaniyaṃ…pe… anārammaṇaṃ, natthi tassa āvaṭṭanā…pe… paṇidhīti? Āmantā. Hañci na sukhavedaniyaṃ…pe… anārammaṇaṃ, natthi tassa āvaṭṭanā…pe… paṇidhi, no ca vata re vattabbe – ‘‘kāyāyatanaṃ vipāko’’ti.

    ફસ્સો વિપાકો, ફસ્સો સુખવેદનિયો…પે॰… સારમ્મણો, અત્થિ તસ્સ આવટ્ટના…પે॰… પણિધીતિ? આમન્તા. કાયાયતનં વિપાકો, કાયાયતનં સુખવેદનિયં…પે॰… સારમ્મણં, અત્થિ તસ્સ આવટ્ટના…પે॰… પણિધીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે …પે॰… કાયાયતનં વિપાકો, કાયાયતનં ન સુખવેદનિયં…પે॰… અનારમ્મણં, નત્થિ તસ્સ આવટ્ટના…પે॰… પણિધીતિ? આમન્તા . ફસ્સો વિપાકો, ફસ્સો ન સુખવેદનિયો…પે॰… અનારમ્મણો, નત્થિ તસ્સ આવટ્ટના…પે॰… પણિધીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Phasso vipāko, phasso sukhavedaniyo…pe… sārammaṇo, atthi tassa āvaṭṭanā…pe… paṇidhīti? Āmantā. Kāyāyatanaṃ vipāko, kāyāyatanaṃ sukhavedaniyaṃ…pe… sārammaṇaṃ, atthi tassa āvaṭṭanā…pe… paṇidhīti? Na hevaṃ vattabbe …pe… kāyāyatanaṃ vipāko, kāyāyatanaṃ na sukhavedaniyaṃ…pe… anārammaṇaṃ, natthi tassa āvaṭṭanā…pe… paṇidhīti? Āmantā . Phasso vipāko, phasso na sukhavedaniyo…pe… anārammaṇo, natthi tassa āvaṭṭanā…pe… paṇidhīti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    ૬૪૦. ન વત્તબ્બં – ‘‘સળાયતનં વિપાકો’’તિ? આમન્તા. નનુ સળાયતનં કમ્મસ્સ કતત્તા ઉપ્પન્નન્તિ? આમન્તા. હઞ્ચિ સળાયતનં કમ્મસ્સ કતત્તા ઉપ્પન્નં, તેન વત રે વત્તબ્બે – ‘‘સળાયતનં વિપાકો’’તિ.

    640. Na vattabbaṃ – ‘‘saḷāyatanaṃ vipāko’’ti? Āmantā. Nanu saḷāyatanaṃ kammassa katattā uppannanti? Āmantā. Hañci saḷāyatanaṃ kammassa katattā uppannaṃ, tena vata re vattabbe – ‘‘saḷāyatanaṃ vipāko’’ti.

    સળાયતનકથા નિટ્ઠિતા.

    Saḷāyatanakathā niṭṭhitā.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૪. સળાયતનકથાવણ્ણના • 4. Saḷāyatanakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૪. સળાયતનકથાવણ્ણના • 4. Saḷāyatanakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૪. સળાયતનકથાવણ્ણના • 4. Saḷāyatanakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact