Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā

    ૨. સળાયતનુપ્પત્તિકથાવણ્ણના

    2. Saḷāyatanuppattikathāvaṇṇanā

    ૬૯૧-૬૯૨. કેચિ વાદિનોતિ કાપિલે સન્ધાયાહ. તે હિ અભિબ્યત્તવાદિનો વિજ્જમાનમેવ કારણે ફલં અનભિબ્યત્તં હુત્વા ઠિતં પચ્છા અભિબ્યત્તિં ગચ્છતીતિ વદન્તા બીજાવત્થાય વિજ્જમાનાપિ રુક્ખાદીનં ન અઙ્કુરાદયો આવિભવન્તિ, બીજમત્તં આવિભાવં ગચ્છતીતિ કથેન્તિ.

    691-692. Keci vādinoti kāpile sandhāyāha. Te hi abhibyattavādino vijjamānameva kāraṇe phalaṃ anabhibyattaṃ hutvā ṭhitaṃ pacchā abhibyattiṃ gacchatīti vadantā bījāvatthāya vijjamānāpi rukkhādīnaṃ na aṅkurādayo āvibhavanti, bījamattaṃ āvibhāvaṃ gacchatīti kathenti.

    સળાયતનુપ્પત્તિકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Saḷāyatanuppattikathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૧૩૭) ૨. સળાયતનુપ્પત્તિકથા • (137) 2. Saḷāyatanuppattikathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૨. સળાયતનુપ્પત્તિકથાવણ્ણના • 2. Saḷāyatanuppattikathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૨. સળાયતનુપ્પત્તિકથાવણ્ણના • 2. Saḷāyatanuppattikathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact