Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā

    ૯. સમાદાનહેતુકથાવણ્ણના

    9. Samādānahetukathāvaṇṇanā

    ૫૯૮-૬૦૦. ઇદાનિ સમાદાનહેતુકથા નામ હોતિ. તત્થ ‘‘આરામરોપા’’તિ ગાથાય અત્થં અયોનિસો ગહેત્વા ‘‘સદા પુઞ્ઞં પવડ્ઢતી’’તિ વચનતો ‘‘સમાદાનહેતુકં સીલં વડ્ઢતી’’તિ યેસં લદ્ધિ, સેય્યથાપિ મહાસંઘિકાનઞ્ઞેવ, તે સન્ધાય પુચ્છા સકવાદિસ્સ, ચિત્તવિપ્પયુત્તં સીલોપચયં સન્ધાય પટિઞ્ઞા પરવાદિસ્સ. સેસં પુરિમકથાસદિસમેવાતિ.

    598-600. Idāni samādānahetukathā nāma hoti. Tattha ‘‘ārāmaropā’’ti gāthāya atthaṃ ayoniso gahetvā ‘‘sadā puññaṃ pavaḍḍhatī’’ti vacanato ‘‘samādānahetukaṃ sīlaṃ vaḍḍhatī’’ti yesaṃ laddhi, seyyathāpi mahāsaṃghikānaññeva, te sandhāya pucchā sakavādissa, cittavippayuttaṃ sīlopacayaṃ sandhāya paṭiññā paravādissa. Sesaṃ purimakathāsadisamevāti.

    સમાદાનહેતુકથાવણ્ણના.

    Samādānahetukathāvaṇṇanā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૧૦૩) ૯. સમાદાનહેતુકથા • (103) 9. Samādānahetukathā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૯. સમાદાનહેતુકથાવણ્ણના • 9. Samādānahetukathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૯. સમાદાનહેતુકથાવણ્ણના • 9. Samādānahetukathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact