Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā |
૯. સમાદાનહેતુકથાવણ્ણના
9. Samādānahetukathāvaṇṇanā
૫૯૮-૬૦૦. સમાદાનહેતુકથાયં ‘‘ફસ્સો દેતી’’તિ આરભિત્વા યાવ કણ્હસુક્કસપ્પટિભાગા ધમ્મા સમ્મુખીભાવં આગચ્છન્તીતિ આરામરોપાદિસુત્તાહરણઞ્ચાતિ એત્તકમેવ પરિભોગકથાય સદિસન્તિ આહ ‘‘સમાદાન…પે॰… દટ્ઠબ્બા’’તિ.
598-600. Samādānahetukathāyaṃ ‘‘phasso detī’’ti ārabhitvā yāva kaṇhasukkasappaṭibhāgā dhammā sammukhībhāvaṃ āgacchantīti ārāmaropādisuttāharaṇañcāti ettakameva paribhogakathāya sadisanti āha ‘‘samādāna…pe… daṭṭhabbā’’ti.
સમાદાનહેતુકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Samādānahetukathāvaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૧૦૩) ૯. સમાદાનહેતુકથા • (103) 9. Samādānahetukathā
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૯. સમાદાનહેતુકથાવણ્ણના • 9. Samādānahetukathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૯. સમાદાનહેતુકથાવણ્ણના • 9. Samādānahetukathāvaṇṇanā