Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā

    ૮. સમાધિકથાવણ્ણના

    8. Samādhikathāvaṇṇanā

    ૬૨૫-૬૨૬. સમાધાનટ્ઠેનાતિ સમં ઠપનટ્ઠેન સમાધિ નામ ચેતસિકન્તરં અત્થીતિ અગ્ગહેત્વાતિ અત્થો. છલેનાતિ એકચિત્તક્ખણિકત્તે ચક્ખુવિઞ્ઞાણસ્સ ચ ઝાનચિત્તસ્સ ચ ન કોચિ વિસેસોતિ એતેન સામઞ્ઞમત્તેનાતિ અધિપ્પાયો.

    625-626. Samādhānaṭṭhenāti samaṃ ṭhapanaṭṭhena samādhi nāma cetasikantaraṃ atthīti aggahetvāti attho. Chalenāti ekacittakkhaṇikatte cakkhuviññāṇassa ca jhānacittassa ca na koci visesoti etena sāmaññamattenāti adhippāyo.

    સમાધિકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Samādhikathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૧૧૩) ૮. સમાધિકથા • (113) 8. Samādhikathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૮. સમાધિકથાવણ્ણના • 8. Samādhikathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૮. સમાધિકથાવણ્ણના • 8. Samādhikathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact