Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૧૩. ઝાનસંયુત્તં

    13. Jhānasaṃyuttaṃ

    ૧. સમાધિમૂલકસમાપત્તિસુત્તવણ્ણના

    1. Samādhimūlakasamāpattisuttavaṇṇanā

    ૬૬૨. ઝાનસંયુત્તસ્સ પઠમે સમાધિકુસલોતિ પઠમં ઝાનં પઞ્ચઙ્ગિકં દુતિયં તિવઙ્ગિકન્તિ એવં અઙ્ગવવત્થાનકુસલો. ન સમાધિસ્મિં સમાપત્તિકુસલોતિ ચિત્તં હાસેત્વા કલ્લં કત્વા ઝાનં સમાપજ્જિતું ન સક્કોતિ. ઇમિના નયેન સેસપદાનિપિ વેદિતબ્બાનિ.

    662. Jhānasaṃyuttassa paṭhame samādhikusaloti paṭhamaṃ jhānaṃ pañcaṅgikaṃ dutiyaṃ tivaṅgikanti evaṃ aṅgavavatthānakusalo. Na samādhismiṃ samāpattikusaloti cittaṃ hāsetvā kallaṃ katvā jhānaṃ samāpajjituṃ na sakkoti. Iminā nayena sesapadānipi veditabbāni.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧. સમાધિમૂલકસમાપત્તિસુત્તં • 1. Samādhimūlakasamāpattisuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧. સમાધિમૂલકસમાપત્તિસુત્તવણ્ણના • 1. Samādhimūlakasamāpattisuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact