Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૨. વેદનાસંયુત્તં

    2. Vedanāsaṃyuttaṃ

    ૧. સગાથાવગ્ગો

    1. Sagāthāvaggo

    ૧. સમાધિસુત્તં

    1. Samādhisuttaṃ

    ૨૪૯. ‘‘તિસ્સો ઇમા, ભિક્ખવે, વેદના. કતમા તિસ્સો? સુખા વેદના, દુક્ખા વેદના, અદુક્ખમસુખા વેદના – ઇમા ખો, ભિક્ખવે, તિસ્સો વેદનાતિ.

    249. ‘‘Tisso imā, bhikkhave, vedanā. Katamā tisso? Sukhā vedanā, dukkhā vedanā, adukkhamasukhā vedanā – imā kho, bhikkhave, tisso vedanāti.

    ‘‘સમાહિતો સમ્પજાનો, સતો બુદ્ધસ્સ સાવકો;

    ‘‘Samāhito sampajāno, sato buddhassa sāvako;

    વેદના ચ પજાનાતિ, વેદનાનઞ્ચ સમ્ભવં.

    Vedanā ca pajānāti, vedanānañca sambhavaṃ.

    ‘‘યત્થ ચેતા નિરુજ્ઝન્તિ, મગ્ગઞ્ચ ખયગામિનં;

    ‘‘Yattha cetā nirujjhanti, maggañca khayagāminaṃ;

    વેદનાનં ખયા ભિક્ખુ, નિચ્છાતો પરિનિબ્બુતો’’તિ. પઠમં;

    Vedanānaṃ khayā bhikkhu, nicchāto parinibbuto’’ti. paṭhamaṃ;







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧. સમાધિસુત્તવણ્ણના • 1. Samādhisuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧. સમાધિસુત્તવણ્ણના • 1. Samādhisuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact