Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૬. સમાધિસુત્તવણ્ણના

    6. Samādhisuttavaṇṇanā

    ૯૯. છટ્ઠે સમાધિન્તિ ચિત્તેકગ્ગતં. ઇદઞ્હિ સુત્તં ચિત્તેકગ્ગતાય પરિહાયમાને દિસ્વા, ‘‘ઇમેસં ચિત્તેકગ્ગતં લભન્તાનં કમ્મટ્ઠાનં ફાતિં ગમિસ્સતી’’તિ ઞત્વા કથિતં.

    99. Chaṭṭhe samādhinti cittekaggataṃ. Idañhi suttaṃ cittekaggatāya parihāyamāne disvā, ‘‘imesaṃ cittekaggataṃ labhantānaṃ kammaṭṭhānaṃ phātiṃ gamissatī’’ti ñatvā kathitaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૬. સમાધિસુત્તં • 6. Samādhisuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૬. સમાધિસુત્તવણ્ણના • 6. Samādhisuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact