Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi |
૧૯. એકૂનવીસતિમવગ્ગો
19. Ekūnavīsatimavaggo
(૧૮૮) ૩ સામઞ્ઞફલકથા
(188) 3 Sāmaññaphalakathā
૮૩૫. સામઞ્ઞફલં અસઙ્ખતન્તિ? આમન્તા. નિબ્બાનં તાણં લેણં સરણં પરાયણં અચ્ચુતં અમતન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… સામઞ્ઞફલં અસઙ્ખતં, નિબ્બાનં અસઙ્ખતન્તિ? આમન્તા. દ્વે અસઙ્ખતાનીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… દ્વે અસઙ્ખતાનીતિ? આમન્તા. દ્વે તાણાનિ…પે॰… અન્તરિકા વાતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….
835. Sāmaññaphalaṃ asaṅkhatanti? Āmantā. Nibbānaṃ tāṇaṃ leṇaṃ saraṇaṃ parāyaṇaṃ accutaṃ amatanti? Na hevaṃ vattabbe…pe… sāmaññaphalaṃ asaṅkhataṃ, nibbānaṃ asaṅkhatanti? Āmantā. Dve asaṅkhatānīti? Na hevaṃ vattabbe…pe… dve asaṅkhatānīti? Āmantā. Dve tāṇāni…pe… antarikā vāti? Na hevaṃ vattabbe…pe….
૮૩૬. સામઞ્ઞફલં અસઙ્ખતન્તિ? આમન્તા. સામઞ્ઞં અસઙ્ખતન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે …પે॰… સામઞ્ઞં સઙ્ખતન્તિ? આમન્તા. સામઞ્ઞફલં સઙ્ખતન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….
836. Sāmaññaphalaṃ asaṅkhatanti? Āmantā. Sāmaññaṃ asaṅkhatanti? Na hevaṃ vattabbe …pe… sāmaññaṃ saṅkhatanti? Āmantā. Sāmaññaphalaṃ saṅkhatanti? Na hevaṃ vattabbe…pe….
સોતાપત્તિફલં અસઙ્ખતન્તિ? આમન્તા. સોતાપત્તિમગ્ગો અસઙ્ખતોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… સોતાપત્તિમગ્ગો સઙ્ખતોતિ? આમન્તા. સોતાપત્તિફલં સઙ્ખતન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….
Sotāpattiphalaṃ asaṅkhatanti? Āmantā. Sotāpattimaggo asaṅkhatoti? Na hevaṃ vattabbe…pe… sotāpattimaggo saṅkhatoti? Āmantā. Sotāpattiphalaṃ saṅkhatanti? Na hevaṃ vattabbe…pe….
સકદાગામિફલં…પે॰… અનાગામિફલં…પે॰… અરહત્તફલં અસઙ્ખતન્તિ? આમન્તા. અરહત્તમગ્ગો અસઙ્ખતોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… અરહત્તમગ્ગો સઙ્ખતોતિ? આમન્તા. અરહત્તફલં સઙ્ખતન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….
Sakadāgāmiphalaṃ…pe… anāgāmiphalaṃ…pe… arahattaphalaṃ asaṅkhatanti? Āmantā. Arahattamaggo asaṅkhatoti? Na hevaṃ vattabbe…pe… arahattamaggo saṅkhatoti? Āmantā. Arahattaphalaṃ saṅkhatanti? Na hevaṃ vattabbe…pe….
સોતાપત્તિફલં અસઙ્ખતં, સકદાગામિફલં…પે॰… અનાગામિફલં …પે॰… અરહત્તફલં અસઙ્ખતં, નિબ્બાનં અસઙ્ખતન્તિ? આમન્તા. પઞ્ચ અસઙ્ખતાનીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… પઞ્ચ અસઙ્ખતાનીતિ? આમન્તા. પઞ્ચ તાણાનિ…પે॰… અન્તરિકા વાતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….
Sotāpattiphalaṃ asaṅkhataṃ, sakadāgāmiphalaṃ…pe… anāgāmiphalaṃ …pe… arahattaphalaṃ asaṅkhataṃ, nibbānaṃ asaṅkhatanti? Āmantā. Pañca asaṅkhatānīti? Na hevaṃ vattabbe…pe… pañca asaṅkhatānīti? Āmantā. Pañca tāṇāni…pe… antarikā vāti? Na hevaṃ vattabbe…pe….
સામઞ્ઞફલકથા નિટ્ઠિતા.
Sāmaññaphalakathā niṭṭhitā.
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૩. સામઞ્ઞફલકથાવણ્ણના • 3. Sāmaññaphalakathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૩. સામઞ્ઞફલકથાવણ્ણના • 3. Sāmaññaphalakathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૩. સામઞ્ઞફલકથાવણ્ણના • 3. Sāmaññaphalakathāvaṇṇanā