Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya

    6. ஸமாபத்திஸுத்தங்

    6. Samāpattisuttaṃ

    6. ‘‘ந தாவ, பி⁴க்க²வே, அகுஸலஸ்ஸ ஸமாபத்தி ஹோதி யாவ ஸத்³தா⁴ பச்சுபட்டி²தா ஹோதி குஸலேஸு த⁴ம்மேஸு. யதோ ச கோ², பி⁴க்க²வே, ஸத்³தா⁴ அந்தரஹிதா ஹோதி, அஸத்³தி⁴யங் பரியுட்டா²ய திட்ட²தி; அத² அகுஸலஸ்ஸ ஸமாபத்தி ஹோதி.

    6. ‘‘Na tāva, bhikkhave, akusalassa samāpatti hoti yāva saddhā paccupaṭṭhitā hoti kusalesu dhammesu. Yato ca kho, bhikkhave, saddhā antarahitā hoti, asaddhiyaṃ pariyuṭṭhāya tiṭṭhati; atha akusalassa samāpatti hoti.

    ‘‘ந தாவ, பி⁴க்க²வே, அகுஸலஸ்ஸ ஸமாபத்தி ஹோதி யாவ ஹிரீ பச்சுபட்டி²தா ஹோதி குஸலேஸு த⁴ம்மேஸு. யதோ ச கோ², பி⁴க்க²வே, ஹிரீ அந்தரஹிதா ஹோதி, அஹிரிகங் பரியுட்டா²ய திட்ட²தி; அத² அகுஸலஸ்ஸ ஸமாபத்தி ஹோதி.

    ‘‘Na tāva, bhikkhave, akusalassa samāpatti hoti yāva hirī paccupaṭṭhitā hoti kusalesu dhammesu. Yato ca kho, bhikkhave, hirī antarahitā hoti, ahirikaṃ pariyuṭṭhāya tiṭṭhati; atha akusalassa samāpatti hoti.

    ‘‘ந தாவ, பி⁴க்க²வே, அகுஸலஸ்ஸ ஸமாபத்தி ஹோதி யாவ ஒத்தப்பங் பச்சுபட்டி²தங் ஹோதி குஸலேஸு த⁴ம்மேஸு. யதோ ச கோ², பி⁴க்க²வே, ஒத்தப்பங் அந்தரஹிதங் ஹோதி, அனொத்தப்பங் பரியுட்டா²ய திட்ட²தி; அத² அகுஸலஸ்ஸ ஸமாபத்தி ஹோதி.

    ‘‘Na tāva, bhikkhave, akusalassa samāpatti hoti yāva ottappaṃ paccupaṭṭhitaṃ hoti kusalesu dhammesu. Yato ca kho, bhikkhave, ottappaṃ antarahitaṃ hoti, anottappaṃ pariyuṭṭhāya tiṭṭhati; atha akusalassa samāpatti hoti.

    ‘‘ந தாவ, பி⁴க்க²வே, அகுஸலஸ்ஸ ஸமாபத்தி ஹோதி யாவ வீரியங் பச்சுபட்டி²தங் ஹோதி குஸலேஸு த⁴ம்மேஸு. யதோ ச கோ², பி⁴க்க²வே, வீரியங் அந்தரஹிதங் ஹோதி, கோஸஜ்ஜங் பரியுட்டா²ய திட்ட²தி; அத² அகுஸலஸ்ஸ ஸமாபத்தி ஹோதி.

    ‘‘Na tāva, bhikkhave, akusalassa samāpatti hoti yāva vīriyaṃ paccupaṭṭhitaṃ hoti kusalesu dhammesu. Yato ca kho, bhikkhave, vīriyaṃ antarahitaṃ hoti, kosajjaṃ pariyuṭṭhāya tiṭṭhati; atha akusalassa samāpatti hoti.

    ‘‘ந தாவ, பி⁴க்க²வே, அகுஸலஸ்ஸ ஸமாபத்தி ஹோதி யாவ பஞ்ஞா பச்சுபட்டி²தா ஹோதி குஸலேஸு த⁴ம்மேஸு. யதோ ச கோ², பி⁴க்க²வே, பஞ்ஞா அந்தரஹிதா ஹோதி, து³ப்பஞ்ஞா 1 பரியுட்டா²ய திட்ட²தி; அத² அகுஸலஸ்ஸ ஸமாபத்தி ஹோதீ’’தி. ச²ட்ட²ங்.

    ‘‘Na tāva, bhikkhave, akusalassa samāpatti hoti yāva paññā paccupaṭṭhitā hoti kusalesu dhammesu. Yato ca kho, bhikkhave, paññā antarahitā hoti, duppaññā 2 pariyuṭṭhāya tiṭṭhati; atha akusalassa samāpatti hotī’’ti. Chaṭṭhaṃ.







    Footnotes:
    1. து³ப்பஞ்ஞங் (க॰)
    2. duppaññaṃ (ka.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / 6. ஸமாபத்திஸுத்தவண்ணனா • 6. Samāpattisuttavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 6. மஹாஸுபினஸுத்தவண்ணனா • 6. Mahāsupinasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact