Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરીગાથાપાળિ • Therīgāthāpāḷi

    ૧૦. સામાથેરીગાથા

    10. Sāmātherīgāthā

    ૩૭.

    37.

    ‘‘ચતુક્ખત્તું પઞ્ચક્ખત્તું, વિહારા ઉપનિક્ખમિં;

    ‘‘Catukkhattuṃ pañcakkhattuṃ, vihārā upanikkhamiṃ;

    અલદ્ધા ચેતસો સન્તિં, ચિત્તે અવસવત્તિની;

    Aladdhā cetaso santiṃ, citte avasavattinī;

    તસ્સા મે અટ્ઠમી રત્તિ, યતો તણ્હા સમૂહતા.

    Tassā me aṭṭhamī ratti, yato taṇhā samūhatā.

    ૩૮.

    38.

    ‘‘બહૂહિ દુક્ખધમ્મેહિ, અપ્પમાદરતાય મે;

    ‘‘Bahūhi dukkhadhammehi, appamādaratāya me;

    તણ્હક્ખયો અનુપ્પત્તો, કતં બુદ્ધસ્સ સાસન’’ન્તિ.

    Taṇhakkhayo anuppatto, kataṃ buddhassa sāsana’’nti.

    … સામા થેરી….

    … Sāmā therī….

    દુકનિપાતો નિટ્ઠિતો.

    Dukanipāto niṭṭhito.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરીગાથા-અટ્ઠકથા • Therīgāthā-aṭṭhakathā / ૧૦. સામાથેરીગાથાવણ્ણના • 10. Sāmātherīgāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact