Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૩. સમ્બરિમાયાસુત્તવણ્ણના

    3. Sambarimāyāsuttavaṇṇanā

    ૨૬૯. તતિયે આબાધિકોતિ ઇસિગણેન અભિસપકાલે ઉપ્પન્નાબાધેન આબાધિકો. વાચેહિ મન્તિ સચે મં સમ્બરિમાયં વાચેસિ, એવમહં તમ્પિ તિકિચ્છિસ્સામીતિ વદતિ. મા ખો ત્વં, મારિસ, વાચેસીતિ વિનાપિ તાવ સમ્બરિમાયં સક્કો અમ્હે બાધતિ, યદિ પન તં જાનિસ્સતિ, નટ્ઠા મયં, મા અત્તનો એકસ્સ અત્થાય અમ્હે નાસેહીતિ વત્વા નિવારયિંસુ. સમ્બરોવ સતં સમન્તિ યથા સમ્બરો અસુરિન્દો માયાવી માયં પયોજેત્વા વસ્સસતં નિરયે પક્કો, એવં પચ્ચતિ. તુમ્હે ધમ્મિકાવ, અલં વો માયાયાતિ વદતિ. કિં પન સક્કો તસ્સ કોધં તિકિચ્છિતું સક્કુણેય્યાતિ? આમ સક્કુણેય્ય. કથં? તદા કિર સો ઇસિગણો ધરતિયેવ, તસ્મા નં ઇસીનં સન્તિકં નેત્વા ખમાપેય્ય, એવમસ્સ ફાસુ ભવેય્ય. તેન પન વઞ્ચિતત્તા તથા અકત્વા પક્કન્તોવ. તતિયં.

    269. Tatiye ābādhikoti isigaṇena abhisapakāle uppannābādhena ābādhiko. Vācehi manti sace maṃ sambarimāyaṃ vācesi, evamahaṃ tampi tikicchissāmīti vadati. Mā kho tvaṃ, mārisa, vācesīti vināpi tāva sambarimāyaṃ sakko amhe bādhati, yadi pana taṃ jānissati, naṭṭhā mayaṃ, mā attano ekassa atthāya amhe nāsehīti vatvā nivārayiṃsu. Sambarova sataṃ samanti yathā sambaro asurindo māyāvī māyaṃ payojetvā vassasataṃ niraye pakko, evaṃ paccati. Tumhe dhammikāva, alaṃ vo māyāyāti vadati. Kiṃ pana sakko tassa kodhaṃ tikicchituṃ sakkuṇeyyāti? Āma sakkuṇeyya. Kathaṃ? Tadā kira so isigaṇo dharatiyeva, tasmā naṃ isīnaṃ santikaṃ netvā khamāpeyya, evamassa phāsu bhaveyya. Tena pana vañcitattā tathā akatvā pakkantova. Tatiyaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૩. સમ્બરિમાયાસુત્તં • 3. Sambarimāyāsuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૩. સમ્બરિમાયાસુત્તવણ્ણના • 3. Sambarimāyāsuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact