Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૩. સમ્બરિમાયાસુત્તવણ્ણના

    3. Sambarimāyāsuttavaṇṇanā

    ૨૬૯. આબાધિકોતિ આબાધો અસ્સ અત્થીતિ આબાધિકો. વાચેસીતિ સિક્ખાપેસિ. સમ્બરો નામ અસુરમાયાય આદિપુરિસો પુરાતનો અસુરિન્દો. તં સન્ધાયાહ ‘‘યથા સમ્બરો’’તિઆદિ. એવં પચ્ચતિ અઞ્ઞોપિ માયાવી માયં પયોજેત્વા. ઉપવાદન્તરાયો નામ ખમાપને સતિ વિગચ્છતિ, પાકતિકમેવ હોતીતિ આહ ‘‘એવમસ્સ ફાસુ ભવેય્યા’’તિ. તેનાતિ વેપચિત્તિના સમ્બરવિજ્જાય અદાનેન વઞ્ચિતત્તા. તથા અકત્વાતિ ઇસીનં સન્તિકં નેત્વા ખમાપનવસેન કાતબ્બં અકત્વા.

    269.Ābādhikoti ābādho assa atthīti ābādhiko. Vācesīti sikkhāpesi. Sambaro nāma asuramāyāya ādipuriso purātano asurindo. Taṃ sandhāyāha ‘‘yathā sambaro’’tiādi. Evaṃ paccati aññopi māyāvī māyaṃ payojetvā. Upavādantarāyo nāma khamāpane sati vigacchati, pākatikameva hotīti āha ‘‘evamassa phāsubhaveyyā’’ti. Tenāti vepacittinā sambaravijjāya adānena vañcitattā. Tathā akatvāti isīnaṃ santikaṃ netvā khamāpanavasena kātabbaṃ akatvā.

    સમ્બરિમાયાસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Sambarimāyāsuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૩. સમ્બરિમાયાસુત્તં • 3. Sambarimāyāsuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૩. સમ્બરિમાયાસુત્તવણ્ણના • 3. Sambarimāyāsuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact