Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૩. સંભેજ્જઉદકસુત્તાદિવણ્ણના

    3. Saṃbhejjaudakasuttādivaṇṇanā

    ૭૬-૭૭. તતિયે યત્થિમાતિ યસ્મિં સમ્ભિજ્જટ્ઠાને ઇમા. સંસન્દન્તીતિ સમાગન્ત્વા સન્દન્તિ. સમેન્તીતિ સમાગચ્છન્તિ. દ્વે વા તિ વાતિ દ્વે વા તીણિ વા. ઉદકફુસિતાનીતિ ઉદકબિન્દૂનિ. સંભેજ્જઉદકન્તિ અઞ્ઞાહિ નદીહિ સદ્ધિં સમ્ભિન્નટ્ઠાને ઉદકં. ચતુત્થં ઉત્તાનત્થમેવ. તતિયચતુત્થાનિ.

    76-77. Tatiye yatthimāti yasmiṃ sambhijjaṭṭhāne imā. Saṃsandantīti samāgantvā sandanti. Samentīti samāgacchanti. Dve vā ti vāti dve vā tīṇi vā. Udakaphusitānīti udakabindūni. Saṃbhejjaudakanti aññāhi nadīhi saddhiṃ sambhinnaṭṭhāne udakaṃ. Catutthaṃ uttānatthameva. Tatiyacatutthāni.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
    ૩. સમ્ભેજ્જઉદકસુત્તં • 3. Sambhejjaudakasuttaṃ
    ૪. દુતિયસમ્ભેજ્જઉદકસુત્તં • 4. Dutiyasambhejjaudakasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૩. સંભેજ્જઉદકસુત્તાદિવણ્ણના • 3. Saṃbhejjaudakasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact