Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૩. સંભેજ્જઉદકસુત્તાદિવણ્ણના

    3. Saṃbhejjaudakasuttādivaṇṇanā

    ૭૬-૭૭. સમ્ભિજ્જટ્ઠાનેતિ સમ્ભિજ્જસમોધાનગતટ્ઠાને. સમેન્તિ સમેતા હોન્તિ. તેનાહ ‘‘સમાગચ્છન્તી’’તિ. પાળિયં વિભત્તિલોપેન નિદ્દેસોતિ તમત્થં દસ્સેન્તો ‘‘તીણિ વા’’તિ આહ. સમ્ભિજ્જતિ મિસ્સીભાવં ગચ્છતિ એત્થાતિ સમ્ભેજ્જં, મિસ્સિતટ્ઠાનં. તત્થ ઉદકં સમ્ભેજ્જઉદકં. તેનાહ ‘‘સમ્ભિન્નટ્ઠાને ઉદક’’ન્તિ.

    76-77.Sambhijjaṭṭhāneti sambhijjasamodhānagataṭṭhāne. Samenti sametā honti. Tenāha ‘‘samāgacchantī’’ti. Pāḷiyaṃ vibhattilopena niddesoti tamatthaṃ dassento ‘‘tīṇi vā’’ti āha. Sambhijjati missībhāvaṃ gacchati etthāti sambhejjaṃ, missitaṭṭhānaṃ. Tattha udakaṃ sambhejjaudakaṃ. Tenāha ‘‘sambhinnaṭṭhāne udaka’’nti.

    સંભેજ્જઉદકસુત્તાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Saṃbhejjaudakasuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
    ૩. સમ્ભેજ્જઉદકસુત્તં • 3. Sambhejjaudakasuttaṃ
    ૪. દુતિયસમ્ભેજ્જઉદકસુત્તં • 4. Dutiyasambhejjaudakasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૩. સંભેજ્જઉદકસુત્તાદિવણ્ણના • 3. Saṃbhejjaudakasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact