Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya

    3. ஸங்கி²த்தப³லஸுத்தங்

    3. Saṃkhittabalasuttaṃ

    3. ஏவங் மே ஸுதங் – ஏகங் ஸமயங் ப⁴க³வா ஸாவத்தி²யங் விஹரதி ஜேதவனே அனாத²பிண்டி³கஸ்ஸ ஆராமே…பே॰… ஸத்திமானி , பி⁴க்க²வே, ப³லானி. கதமானி ஸத்த? ஸத்³தா⁴ப³லங், வீரியப³லங், ஹிரீப³லங் , ஒத்தப்பப³லங், ஸதிப³லங், ஸமாதி⁴ப³லங், பஞ்ஞாப³லங். இமானி கோ², பி⁴க்க²வே, ஸத்த ப³லானீதி.

    3. Evaṃ me sutaṃ – ekaṃ samayaṃ bhagavā sāvatthiyaṃ viharati jetavane anāthapiṇḍikassa ārāme…pe… sattimāni , bhikkhave, balāni. Katamāni satta? Saddhābalaṃ, vīriyabalaṃ, hirībalaṃ , ottappabalaṃ, satibalaṃ, samādhibalaṃ, paññābalaṃ. Imāni kho, bhikkhave, satta balānīti.

    ‘‘ஸத்³தா⁴ப³லங் வீரியஞ்ச, ஹிரீ 1 ஒத்தப்பியங் ப³லங்;

    ‘‘Saddhābalaṃ vīriyañca, hirī 2 ottappiyaṃ balaṃ;

    ஸதிப³லங் ஸமாதி⁴ ச, பஞ்ஞா வே ஸத்தமங் ப³லங்;

    Satibalaṃ samādhi ca, paññā ve sattamaṃ balaṃ;

    ஏதேஹி ப³லவா பி⁴க்கு², ஸுக²ங் ஜீவதி பண்டி³தோ;

    Etehi balavā bhikkhu, sukhaṃ jīvati paṇḍito;

    ‘‘யோனிஸோ விசினே த⁴ம்மங், பஞ்ஞாயத்த²ங் விபஸ்ஸதி;

    ‘‘Yoniso vicine dhammaṃ, paññāyatthaṃ vipassati;

    பஜ்ஜோதஸ்ஸேவ நிப்³பா³னங், விமொக்கோ² ஹோதி சேதஸோ’’தி. ததியங்;

    Pajjotasseva nibbānaṃ, vimokkho hoti cetaso’’ti. tatiyaṃ;







    Footnotes:
    1. ஹிரி (ஸீ॰ பீ॰ க॰)
    2. hiri (sī. pī. ka.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / 1-5. பட²மபியஸுத்தாதி³வண்ணனா • 1-5. Paṭhamapiyasuttādivaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 1. த⁴னவக்³க³வண்ணனா • 1. Dhanavaggavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact