Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૬. સમ્માસમ્બુદ્ધસુત્તવણ્ણના

    6. Sammāsambuddhasuttavaṇṇanā

    ૫૮. છટ્ઠે કો અધિપ્પયાસોતિ કો અધિકપયોગો. અનુપ્પન્નસ્સાતિ ઇમઞ્હિ મગ્ગં કસ્સપસમ્માસમ્બુદ્ધો ઉપ્પાદેસિ, અન્તરા અઞ્ઞો સત્થા ઉપ્પાદેતું નાસક્ખિ, ઇતિ ભગવા અનુપ્પન્નસ્સ મગ્ગસ્સ ઉપ્પાદેતા નામ. નગરોપમસ્મિઞ્હિ અવળઞ્જનટ્ઠાનેસુ પુરાણમગ્ગો જાતો, ઇધ અવત્તમાનટ્ઠેન અનુપ્પન્નમગ્ગો નામ. અસઞ્જાતસ્સાતિ તસ્સેવ વેવચનં. અનક્ખાતસ્સાતિ અકથિતસ્સ. મગ્ગં જાનાતીતિ મગ્ગઞ્ઞૂ. મગ્ગં વિદિતં પાકટં અકાસીતિ મગ્ગવિદૂ. મગ્ગે ચ અમગ્ગે ચ કોવિદોતિ મગ્ગકોવિદો. મગ્ગાનુગાતિ મગ્ગં અનુગચ્છન્તા. પચ્છા સમન્નાગતાતિ અહં પઠમં ગતો, સાવકા પચ્છા સમન્નાગતા. છટ્ઠં.

    58. Chaṭṭhe ko adhippayāsoti ko adhikapayogo. Anuppannassāti imañhi maggaṃ kassapasammāsambuddho uppādesi, antarā añño satthā uppādetuṃ nāsakkhi, iti bhagavā anuppannassa maggassa uppādetā nāma. Nagaropamasmiñhi avaḷañjanaṭṭhānesu purāṇamaggo jāto, idha avattamānaṭṭhena anuppannamaggo nāma. Asañjātassāti tasseva vevacanaṃ. Anakkhātassāti akathitassa. Maggaṃ jānātīti maggaññū. Maggaṃ viditaṃ pākaṭaṃ akāsīti maggavidū. Magge ca amagge ca kovidoti maggakovido. Maggānugāti maggaṃ anugacchantā. Pacchā samannāgatāti ahaṃ paṭhamaṃ gato, sāvakā pacchā samannāgatā. Chaṭṭhaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૬. સમ્માસમ્બુદ્ધસુત્તં • 6. Sammāsambuddhasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૬. સમ્માસમ્બુદ્ધસુત્તવણ્ણના • 6. Sammāsambuddhasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact