Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૫. સમ્ફસ્સજસુત્તં

    5. Samphassajasuttaṃ

    ૩૨૬. સાવત્થિનિદાનં. ‘‘યો, ભિક્ખવે, ચક્ખુસમ્ફસ્સજાય વેદનાય છન્દરાગો, ચિત્તસ્સેસો ઉપક્કિલેસો. યો સોતસમ્ફસ્સજાય વેદનાય… યો ઘાનસમ્ફસ્સજાય વેદનાય… યો જિવ્હાસમ્ફસ્સજાય વેદનાય… યો કાયસમ્ફસ્સજાય વેદનાય… યો મનોસમ્ફસ્સજાય વેદનાય છન્દરાગો, ચિત્તસ્સેસો ઉપક્કિલેસો. યતો ખો, ભિક્ખવે, ભિક્ખુનો…પે॰… અભિઞ્ઞા સચ્છિકરણીયેસુ ધમ્મેસૂ’’તિ. પઞ્ચમં.

    326. Sāvatthinidānaṃ. ‘‘Yo, bhikkhave, cakkhusamphassajāya vedanāya chandarāgo, cittasseso upakkileso. Yo sotasamphassajāya vedanāya… yo ghānasamphassajāya vedanāya… yo jivhāsamphassajāya vedanāya… yo kāyasamphassajāya vedanāya… yo manosamphassajāya vedanāya chandarāgo, cittasseso upakkileso. Yato kho, bhikkhave, bhikkhuno…pe… abhiññā sacchikaraṇīyesu dhammesū’’ti. Pañcamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૬. કિલેસસંયુત્તવણ્ણના • 6. Kilesasaṃyuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૬. કિલેસસંયુત્તવણ્ણના • 6. Kilesasaṃyuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact