Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya |
૪. સમ્ફસ્સસુત્તં
4. Samphassasuttaṃ
૩૧૫. સાવત્થિનિદાનં . ‘‘યો ખો, ભિક્ખવે, ચક્ખુસમ્ફસ્સસ્સ ઉપ્પાદો ઠિતિ…પે॰… જરામરણસ્સ પાતુભાવો…પે॰… યો મનોસમ્ફસ્સસ્સ ઉપ્પાદો ઠિતિ…પે॰… જરામરણસ્સ પાતુભાવો. યો ચ ખો, ભિક્ખવે, ચક્ખુસમ્ફસ્સસ્સ નિરોધો…પે॰… જરામરણસ્સ અત્થઙ્ગમો…પે॰… યો મનોસમ્ફસ્સસ્સ નિરોધો…પે॰… જરામરણસ્સ અત્થઙ્ગમો’’તિ. ચતુત્થં.
315. Sāvatthinidānaṃ . ‘‘Yo kho, bhikkhave, cakkhusamphassassa uppādo ṭhiti…pe… jarāmaraṇassa pātubhāvo…pe… yo manosamphassassa uppādo ṭhiti…pe… jarāmaraṇassa pātubhāvo. Yo ca kho, bhikkhave, cakkhusamphassassa nirodho…pe… jarāmaraṇassa atthaṅgamo…pe… yo manosamphassassa nirodho…pe… jarāmaraṇassa atthaṅgamo’’ti. Catutthaṃ.
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૫. ઉપ્પાદસંયુત્તવણ્ણના • 5. Uppādasaṃyuttavaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૫. ઉપ્પાદસંયુત્તવણ્ણના • 5. Uppādasaṃyuttavaṇṇanā