Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૫. સંવરસુત્તવણ્ણના

    5. Saṃvarasuttavaṇṇanā

    ૯૮. પઞ્ચમે કથઞ્ચ, ભિક્ખવે, અસંવરોતિ ઇદં મગ્ગકુસલસ્સ વામં મુઞ્ચિત્વા દક્ખિણં ગણ્હેય્યાસીતિ પઠમં પહાતબ્બમગ્ગક્ખાનં વિય ઉદ્દેસક્કમેન અવત્વા દેસનાકુસલતાય પઠમં પહાતબ્બધમ્મક્ખાનવસેન વુત્તન્તિ વેદિતબ્બં. ઇધ ધમ્મં પુચ્છિત્વા ધમ્મોવ વિભત્તો.

    98. Pañcame kathañca, bhikkhave, asaṃvaroti idaṃ maggakusalassa vāmaṃ muñcitvā dakkhiṇaṃ gaṇheyyāsīti paṭhamaṃ pahātabbamaggakkhānaṃ viya uddesakkamena avatvā desanākusalatāya paṭhamaṃ pahātabbadhammakkhānavasena vuttanti veditabbaṃ. Idha dhammaṃ pucchitvā dhammova vibhatto.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૫. સંવરસુત્તં • 5. Saṃvarasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૫. સંવરસુત્તવણ્ણના • 5. Saṃvarasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact