Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૫. સંવરસુત્તવણ્ણના

    5. Saṃvarasuttavaṇṇanā

    ૯૮. ઇદન્તિ ‘‘કથઞ્ચ, ભિક્ખવે, અસંવરો’’તિ? ઇદં વચનં. પહાતબ્બધમ્મક્ખાનવસેનાતિ પહાતબ્બધમ્મસ્સેવ કથનં વુત્તં. ‘‘કથઞ્ચ, ભિક્ખવે, અસંવરો હોતી’’તિ ધમ્મં પુચ્છિત્વા ‘‘સન્તિ, ભિક્ખવે, ચક્ખુવિઞ્ઞેય્યા રૂપા’’તિઆદિના ધમ્મોવ વિભત્તો.

    98.Idanti ‘‘kathañca, bhikkhave, asaṃvaro’’ti? Idaṃ vacanaṃ. Pahātabbadhammakkhānavasenāti pahātabbadhammasseva kathanaṃ vuttaṃ. ‘‘Kathañca, bhikkhave, asaṃvaro hotī’’ti dhammaṃ pucchitvā ‘‘santi, bhikkhave, cakkhuviññeyyā rūpā’’tiādinā dhammova vibhatto.

    સંવરસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Saṃvarasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૫. સંવરસુત્તં • 5. Saṃvarasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૫. સંવરસુત્તવણ્ણના • 5. Saṃvarasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact