Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૩-૪. સંયોજનસુત્તદ્વયવણ્ણના

    3-4. Saṃyojanasuttadvayavaṇṇanā

    ૫૩-૫૪. મહન્તવટ્ટપ્પબન્ધઓપમ્મભાવેન તેલપદીપસ્સ આહતત્તા ‘‘મહન્તઞ્ચ વટ્ટિકપાલં ગહેત્વા’’તિ વુત્તં. પુરિમનયેનેવાતિ પુરિમસ્મિં ઉપાદાનિયસુત્તે વુત્તનયેનેવ. તથા વિનેતબ્બાનં પુગ્ગલાનં અજ્ઝાસયવસેન હિ ઇમેસં સુત્તાનં એવં વચનં એવં દેસના. એસ નયો ઇતો પરેસુપિ.

    53-54. Mahantavaṭṭappabandhaopammabhāvena telapadīpassa āhatattā ‘‘mahantañca vaṭṭikapālaṃ gahetvā’’ti vuttaṃ. Purimanayenevāti purimasmiṃ upādāniyasutte vuttanayeneva. Tathā vinetabbānaṃ puggalānaṃ ajjhāsayavasena hi imesaṃ suttānaṃ evaṃ vacanaṃ evaṃ desanā. Esa nayo ito paresupi.

    સંયોજનસુત્તદ્વયવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Saṃyojanasuttadvayavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
    ૩. સંયોજનસુત્તં • 3. Saṃyojanasuttaṃ
    ૪. દુતિયસંયોજનસુત્તં • 4. Dutiyasaṃyojanasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)
    ૩. સંયોજનસુત્તવણ્ણના • 3. Saṃyojanasuttavaṇṇanā
    ૪. દુતિયસંયોજનસુત્તવણ્ણના • 4. Dutiyasaṃyojanasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact