Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૬. સન્ધિતત્થેરઅપદાનં

    6. Sandhitattheraapadānaṃ

    ૨૭.

    27.

    ‘‘અસ્સત્થે હરિતોભાસે, સંવિરૂળ્હમ્હિ પાદપે;

    ‘‘Assatthe haritobhāse, saṃvirūḷhamhi pādape;

    એકં બુદ્ધગતં સઞ્ઞં, અલભિંહં 1 પતિસ્સતો.

    Ekaṃ buddhagataṃ saññaṃ, alabhiṃhaṃ 2 patissato.

    ૨૮.

    28.

    ‘‘એકત્તિંસે ઇતો કપ્પે, યં સઞ્ઞમલભિં તદા;

    ‘‘Ekattiṃse ito kappe, yaṃ saññamalabhiṃ tadā;

    તસ્સા સઞ્ઞાય વાહસા, પત્તો મે આસવક્ખયો.

    Tassā saññāya vāhasā, patto me āsavakkhayo.

    ૨૯.

    29.

    ‘‘ઇતો તેરસકપ્પમ્હિ, ધનિટ્ઠો નામ ખત્તિયો;

    ‘‘Ito terasakappamhi, dhaniṭṭho nāma khattiyo;

    સત્તરતનસમ્પન્નો, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.

    Sattaratanasampanno, cakkavattī mahabbalo.

    ૩૦.

    30.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા સન્ધિતો 3 થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā sandhito 4 thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    સન્ધિતત્થેરસ્સાપદાનં છટ્ઠં.

    Sandhitattherassāpadānaṃ chaṭṭhaṃ.







    Footnotes:
    1. અલભિસ્સં (સી॰)
    2. alabhissaṃ (sī.)
    3. સણ્ઠિતો (સી॰)
    4. saṇṭhito (sī.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact