Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) |
૧૧. સઙ્ગારવસુત્તવણ્ણના
11. Saṅgāravasuttavaṇṇanā
૨૦૭. એકાદસમે પચ્ચેતીતિ ઇચ્છતિ પત્થેતિ. સાધુ, ભન્તેતિ આયાચમાનો આહ. થેરસ્સ કિરેસ ગિહિસહાયો, તસ્મા થેરો ‘‘અયં વરાકો મં સહાયં લભિત્વાપિ મિચ્છાદિટ્ઠિં ગહેત્વા મા અપાયપૂરકો અહોસી’’તિ આયાચતિ. અપિચેસ મહાપરિવારો, તસ્મિં પસન્ને પઞ્ચકુલસતાનિ અનુવત્તિસ્સન્તીતિ મઞ્ઞમાનોપિ આયાચતિ. અત્થવસન્તિ અત્થાનિસંસં અત્થકારણં. પાપન્તિ પાણાતિપાતાદિઅકુસલં. પવાહેમીતિ ગલપ્પમાણં ઉદકં ઓતરિત્વા પવાહેમિ પલાપેમિ. ધમ્મોતિ ગાથા વુત્તત્થાવ. એકાદસમં.
207. Ekādasame paccetīti icchati pattheti. Sādhu, bhanteti āyācamāno āha. Therassa kiresa gihisahāyo, tasmā thero ‘‘ayaṃ varāko maṃ sahāyaṃ labhitvāpi micchādiṭṭhiṃ gahetvā mā apāyapūrako ahosī’’ti āyācati. Apicesa mahāparivāro, tasmiṃ pasanne pañcakulasatāni anuvattissantīti maññamānopi āyācati. Atthavasanti atthānisaṃsaṃ atthakāraṇaṃ. Pāpanti pāṇātipātādiakusalaṃ. Pavāhemīti galappamāṇaṃ udakaṃ otaritvā pavāhemi palāpemi. Dhammoti gāthā vuttatthāva. Ekādasamaṃ.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧૧. સઙ્ગારવસુત્તં • 11. Saṅgāravasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧૧. સઙ્ગારવસુત્તવણ્ણના • 11. Saṅgāravasuttavaṇṇanā