Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરીગાથાપાળિ • Therīgāthāpāḷi

    ૧૮. સઙ્ઘાથેરીગાથા

    18. Saṅghātherīgāthā

    ૧૮.

    18.

    ‘‘હિત્વા ઘરે પબ્બજિત્વા 1, હિત્વા પુત્તં પસું પિયં;

    ‘‘Hitvā ghare pabbajitvā 2, hitvā puttaṃ pasuṃ piyaṃ;

    હિત્વા રાગઞ્ચ દોસઞ્ચ, અવિજ્જઞ્ચ વિરાજિય;

    Hitvā rāgañca dosañca, avijjañca virājiya;

    સમૂલં તણ્હમબ્બુય્હ, ઉપસન્તામ્હિ નિબ્બુતા’’તિ.

    Samūlaṃ taṇhamabbuyha, upasantāmhi nibbutā’’ti.

    … સઙ્ઘા થેરી….

    … Saṅghā therī….

    એકકનિપાતો નિટ્ઠિતો.

    Ekakanipāto niṭṭhito.







    Footnotes:
    1. પબ્બજિતા (સી॰ અટ્ઠ॰)
    2. pabbajitā (sī. aṭṭha.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરીગાથા-અટ્ઠકથા • Therīgāthā-aṭṭhakathā / ૧૮. સઙ્ઘાથેરીગાથાવણ્ણના • 18. Saṅghātherīgāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact