Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā

    ૧૧. પઞ્ચસતિકક્ખન્ધકવણ્ણના

    11. Pañcasatikakkhandhakavaṇṇanā

    સઙ્ગીતિનિદાનકથાવણ્ણના

    Saṅgītinidānakathāvaṇṇanā

    ૪૩૭. છિન્નપાતન્તિ ભાવનપુંસકં, તેનાકારેન પતન્તીતિ અત્થો. ઉપદ્દુતા ચ મયં હોમાતિ અતીતત્થે વત્તમાનવચનં, અહુમ્હાતિ અત્થો. અથ વા તસ્મિં સતિ હોમ. ‘‘પઞ્ચ ભિક્ખુસતાની’’તિ ગણનવસેન વત્વા ‘‘વસ્સં વસન્તા’’તિ પુગ્ગલનિદ્દેસો કતો.

    437.Chinnapātanti bhāvanapuṃsakaṃ, tenākārena patantīti attho. Upaddutā ca mayaṃ homāti atītatthe vattamānavacanaṃ, ahumhāti attho. Atha vā tasmiṃ sati homa. ‘‘Pañca bhikkhusatānī’’ti gaṇanavasena vatvā ‘‘vassaṃ vasantā’’ti puggalaniddeso kato.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ચૂળવગ્ગપાળિ • Cūḷavaggapāḷi / ૧. સઙ્ગીતિનિદાનં • 1. Saṅgītinidānaṃ

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / સઙ્ગીતિનિદાનકથાવણ્ણના • Saṅgītinidānakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ખુદ્દાનુખુદ્દકસિક્ખાપદકથાવણ્ણના • Khuddānukhuddakasikkhāpadakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact