Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૯. સઙ્કાસનસુત્તવણ્ણના

    9. Saṅkāsanasuttavaṇṇanā

    ૧૦૮૯. નવમે અપરિમાણા વણ્ણાતિ અપ્પમાણાનિ અક્ખરાનિ. બ્યઞ્જનાતિ તેસંયેવ વેવચનં, વણ્ણાનં વા એકદેસા યદિદં બ્યઞ્જના નામ. સઙ્કાસનાતિ વિભત્તિયો. એકમેકસ્મિઞ્હિ સચ્ચે સબ્બાકારેન વિત્થારિયમાને વણ્ણાદીનં અન્તો નામ નત્થિ. તસ્મા એવમાહ.

    1089. Navame aparimāṇā vaṇṇāti appamāṇāni akkharāni. Byañjanāti tesaṃyeva vevacanaṃ, vaṇṇānaṃ vā ekadesā yadidaṃ byañjanā nāma. Saṅkāsanāti vibhattiyo. Ekamekasmiñhi sacce sabbākārena vitthāriyamāne vaṇṇādīnaṃ anto nāma natthi. Tasmā evamāha.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૯. સઙ્કાસનસુત્તં • 9. Saṅkāsanasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૯. સઙ્કાસનસુત્તવણ્ણના • 9. Saṅkāsanasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact