Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi

    ૧૫. પન્નરસમવગ્ગો

    15. Pannarasamavaggo

    (૧૫૧) ૭. સઞ્ઞાવેદયિતકથા

    (151) 7. Saññāvedayitakathā

    ૭૨૮. સઞ્ઞાવેદયિતનિરોધસમાપત્તિ લોકુત્તરાતિ? આમન્તા. મગ્ગો ફલં નિબ્બાનં, સોતાપત્તિમગ્ગો સોતાપત્તિફલં…પે॰… બોજ્ઝઙ્ગોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    728. Saññāvedayitanirodhasamāpatti lokuttarāti? Āmantā. Maggo phalaṃ nibbānaṃ, sotāpattimaggo sotāpattiphalaṃ…pe… bojjhaṅgoti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    ૭૨૯. ન વત્તબ્બં – ‘‘સઞ્ઞાવેદયિતનિરોધસમાપત્તિ લોકુત્તરાતિ? આમન્તા. લોકિયાતિ? ન હેવં વત્તબ્બે. તેન હિ લોકુત્તરાતિ.

    729. Na vattabbaṃ – ‘‘saññāvedayitanirodhasamāpatti lokuttarāti? Āmantā. Lokiyāti? Na hevaṃ vattabbe. Tena hi lokuttarāti.

    સઞ્ઞાવેદયિતકથા નિટ્ઠિતા.

    Saññāvedayitakathā niṭṭhitā.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૭. સઞ્ઞાવેદયિતકથાવણ્ણના • 7. Saññāvedayitakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact