Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૬. સપ્પિદાયકત્થેરઅપદાનં

    6. Sappidāyakattheraapadānaṃ

    ૨૮.

    28.

    ‘‘ફુસ્સો નામાસિ 1 ભગવા, આહુતીનં પટિગ્ગહો;

    ‘‘Phusso nāmāsi 2 bhagavā, āhutīnaṃ paṭiggaho;

    ગચ્છતે વીથિયં વીરો, નિબ્બાપેન્તો મહાજનં.

    Gacchate vīthiyaṃ vīro, nibbāpento mahājanaṃ.

    ૨૯.

    29.

    ‘‘અનુપુબ્બેન ભગવા, આગચ્છિ મમ સન્તિકં;

    ‘‘Anupubbena bhagavā, āgacchi mama santikaṃ;

    તતો તં 3 પત્તં પગ્ગય્હ, સપ્પિતેલમદાસહં.

    Tato taṃ 4 pattaṃ paggayha, sappitelamadāsahaṃ.

    ૩૦.

    30.

    ‘‘દ્વેનવુતે ઇતો કપ્પે, યં સપ્પિમદદિં તદા;

    ‘‘Dvenavute ito kappe, yaṃ sappimadadiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, સપ્પિદાનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, sappidānassidaṃ phalaṃ.

    ૩૧.

    31.

    ‘‘છપ્પઞ્ઞાસે ઇતો કપ્પે, એકો આસિ સમોદકો;

    ‘‘Chappaññāse ito kappe, eko āsi samodako;

    સત્તરતનસમ્પન્નો, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.

    Sattaratanasampanno, cakkavattī mahabbalo.

    ૩૨.

    32.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા સપ્પિદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā sappidāyako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    સપ્પિદાયકત્થેરસ્સાપદાનં છટ્ઠં.

    Sappidāyakattherassāpadānaṃ chaṭṭhaṃ.







    Footnotes:
    1. નામાથ (સી॰)
    2. nāmātha (sī.)
    3. તતોહં (સી॰ સ્યા॰)
    4. tatohaṃ (sī. syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૬. સપ્પિદાયકત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 6. Sappidāyakattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact