Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya

    3. ததியபண்ணாஸகங்

    3. Tatiyapaṇṇāsakaṃ

    (11) 1. பா²ஸுவிஹாரவக்³கோ³

    (11) 1. Phāsuvihāravaggo

    1. ஸாரஜ்ஜஸுத்தங்

    1. Sārajjasuttaṃ

    101. ‘‘பஞ்சிமே , பி⁴க்க²வே, ஸேக²வேஸாரஜ்ஜகரணா த⁴ம்மா. கதமே பஞ்ச? இத⁴, பி⁴க்க²வே, பி⁴க்கு² ஸத்³தோ⁴ ஹோதி, ஸீலவா ஹோதி, ப³ஹுஸ்ஸுதோ ஹோதி, ஆரத்³த⁴வீரியோ ஹோதி, பஞ்ஞவா ஹோதி.

    101. ‘‘Pañcime , bhikkhave, sekhavesārajjakaraṇā dhammā. Katame pañca? Idha, bhikkhave, bhikkhu saddho hoti, sīlavā hoti, bahussuto hoti, āraddhavīriyo hoti, paññavā hoti.

    ‘‘யங், பி⁴க்க²வே, அஸ்ஸத்³த⁴ஸ்ஸ ஸாரஜ்ஜங் ஹோதி, ஸத்³த⁴ஸ்ஸ தங் ஸாரஜ்ஜங் ந ஹோதி. தஸ்மாயங் த⁴ம்மோ ஸேக²வேஸாரஜ்ஜகரணோ.

    ‘‘Yaṃ, bhikkhave, assaddhassa sārajjaṃ hoti, saddhassa taṃ sārajjaṃ na hoti. Tasmāyaṃ dhammo sekhavesārajjakaraṇo.

    ‘‘யங், பி⁴க்க²வே, து³ஸ்ஸீலஸ்ஸ ஸாரஜ்ஜங் ஹோதி, ஸீலவதோ தங் ஸாரஜ்ஜங் ந ஹோதி. தஸ்மாயங் த⁴ம்மோ ஸேக²வேஸாரஜ்ஜகரணோ.

    ‘‘Yaṃ, bhikkhave, dussīlassa sārajjaṃ hoti, sīlavato taṃ sārajjaṃ na hoti. Tasmāyaṃ dhammo sekhavesārajjakaraṇo.

    ‘‘யங், பி⁴க்க²வே, அப்பஸ்ஸுதஸ்ஸ ஸாரஜ்ஜங் ஹோதி, ப³ஹுஸ்ஸுதஸ்ஸ தங் ஸாரஜ்ஜங் ந ஹோதி. தஸ்மாயங் த⁴ம்மோ ஸேக²வேஸாரஜ்ஜகரணோ.

    ‘‘Yaṃ, bhikkhave, appassutassa sārajjaṃ hoti, bahussutassa taṃ sārajjaṃ na hoti. Tasmāyaṃ dhammo sekhavesārajjakaraṇo.

    ‘‘யங், பி⁴க்க²வே, குஸீதஸ்ஸ ஸாரஜ்ஜங் ஹோதி, ஆரத்³த⁴வீரியஸ்ஸ தங் ஸாரஜ்ஜங் ந ஹோதி. தஸ்மாயங் த⁴ம்மோ ஸேக²வேஸாரஜ்ஜகரணோ.

    ‘‘Yaṃ, bhikkhave, kusītassa sārajjaṃ hoti, āraddhavīriyassa taṃ sārajjaṃ na hoti. Tasmāyaṃ dhammo sekhavesārajjakaraṇo.

    ‘‘யங், பி⁴க்க²வே, து³ப்பஞ்ஞஸ்ஸ ஸாரஜ்ஜங் ஹோதி, பஞ்ஞவதோ தங் ஸாரஜ்ஜங் ந ஹோதி. தஸ்மாயங் த⁴ம்மோ ஸேக²வேஸாரஜ்ஜகரணோ. இமே கோ², பி⁴க்க²வே, பஞ்ச ஸேக²வேஸாரஜ்ஜகரணா த⁴ம்மா’’தி. பட²மங்.

    ‘‘Yaṃ, bhikkhave, duppaññassa sārajjaṃ hoti, paññavato taṃ sārajjaṃ na hoti. Tasmāyaṃ dhammo sekhavesārajjakaraṇo. Ime kho, bhikkhave, pañca sekhavesārajjakaraṇā dhammā’’ti. Paṭhamaṃ.







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / 1. ஸாரஜ்ஜஸுத்தவண்ணனா • 1. Sārajjasuttavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 1-4. ஸாரஜ்ஜஸுத்தாதி³வண்ணனா • 1-4. Sārajjasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact