Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૯. સરણગમનિયત્થેરઅપદાનં

    9. Saraṇagamaniyattheraapadānaṃ

    ૩૪.

    34.

    ‘‘આરુહિમ્હ તદા નાવં, ભિક્ખુ ચાજીવકો ચહં;

    ‘‘Āruhimha tadā nāvaṃ, bhikkhu cājīvako cahaṃ;

    નાવાય ભિજ્જમાનાય, ભિક્ખુ મે સરણં અદા.

    Nāvāya bhijjamānāya, bhikkhu me saraṇaṃ adā.

    ૩૫.

    35.

    ‘‘એકત્તિંસે ઇતો કપ્પે, યઞ્ચ મે સરણં અદા;

    ‘‘Ekattiṃse ito kappe, yañca me saraṇaṃ adā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, સરણાગમને ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, saraṇāgamane phalaṃ.

    ૩૬.

    36.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા સરણગમનિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā saraṇagamaniyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    સરણગમનિયત્થેરસ્સાપદાનં નવમં.

    Saraṇagamaniyattherassāpadānaṃ navamaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact