Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ખુદ્દકપાઠપાળિ • Khuddakapāṭhapāḷi

    નમો તસ્સ ભગવતો અરહતો સમ્માસમ્બુદ્ધસ્સ

    Namo tassa bhagavato arahato sammāsambuddhassa

    ખુદ્દકનિકાયે

    Khuddakanikāye

    ખુદ્દકપાઠપાળિ

    Khuddakapāṭhapāḷi

    ૧. સરણત્તયં

    1. Saraṇattayaṃ

    બુદ્ધં સરણં ગચ્છામિ;

    Buddhaṃ saraṇaṃ gacchāmi;

    ધમ્મં સરણં ગચ્છામિ;

    Dhammaṃ saraṇaṃ gacchāmi;

    સઙ્ઘં સરણં ગચ્છામિ.

    Saṅghaṃ saraṇaṃ gacchāmi.

    દુતિયમ્પિ બુદ્ધં સરણં ગચ્છામિ;

    Dutiyampi buddhaṃ saraṇaṃ gacchāmi;

    દુતિયમ્પિ ધમ્મં સરણં ગચ્છામિ;

    Dutiyampi dhammaṃ saraṇaṃ gacchāmi;

    દુતિયમ્પિ સઙ્ઘં સરણં ગચ્છામિ.

    Dutiyampi saṅghaṃ saraṇaṃ gacchāmi.

    તતિયમ્પિ બુદ્ધં સરણં ગચ્છામિ;

    Tatiyampi buddhaṃ saraṇaṃ gacchāmi;

    તતિયમ્પિ ધમ્મં સરણં ગચ્છામિ;

    Tatiyampi dhammaṃ saraṇaṃ gacchāmi;

    તતિયમ્પિ સઙ્ઘં સરણં ગચ્છામિ.

    Tatiyampi saṅghaṃ saraṇaṃ gacchāmi.

    સરણત્તયં 1 નિટ્ઠિતં.

    Saraṇattayaṃ 2 niṭṭhitaṃ.







    Footnotes:
    1. સરણગમનં નિટ્ઠિતં (સ્યા॰)
    2. saraṇagamanaṃ niṭṭhitaṃ (syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકપાઠ-અટ્ઠકથા • Khuddakapāṭha-aṭṭhakathā / ૧. સરણત્તયવણ્ણના • 1. Saraṇattayavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact