Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi |
૨૧. એકવીસતિમવગ્ગો
21. Ekavīsatimavaggo
(૨૦૦) ૧. સાસનકથા
(200) 1. Sāsanakathā
૮૭૮. સાસનં નવં કતન્તિ? આમન્તા. સતિપટ્ઠાના નવં કતાતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… સાસનં નવં કતન્તિ? આમન્તા. સમ્મપ્પધાના…પે॰… ઇદ્ધિપાદા…પે॰… ઇન્દ્રિયા…પે॰… બલા…પે॰… બોજ્ઝઙ્ગા નવં કતાતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… પુબ્બે અકુસલં પચ્છા કુસલં કતન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… પુબ્બે સાસવં…પે॰… સંયોજનિયં ગન્થનિયં ઓઘનિયં યોગનિયં નીવરણિયં પરામટ્ઠં ઉપાદાનિયં…પે॰… સંકિલેસિકં પચ્છા અસંકિલેસિકં કતન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….
878. Sāsanaṃ navaṃ katanti? Āmantā. Satipaṭṭhānā navaṃ katāti? Na hevaṃ vattabbe…pe… sāsanaṃ navaṃ katanti? Āmantā. Sammappadhānā…pe… iddhipādā…pe… indriyā…pe… balā…pe… bojjhaṅgā navaṃ katāti? Na hevaṃ vattabbe…pe… pubbe akusalaṃ pacchā kusalaṃ katanti? Na hevaṃ vattabbe…pe… pubbe sāsavaṃ…pe… saṃyojaniyaṃ ganthaniyaṃ oghaniyaṃ yoganiyaṃ nīvaraṇiyaṃ parāmaṭṭhaṃ upādāniyaṃ…pe… saṃkilesikaṃ pacchā asaṃkilesikaṃ katanti? Na hevaṃ vattabbe…pe….
અત્થિ કોચિ તથાગતસ્સ સાસનં નવં કરોતીતિ? આમન્તા. અત્થિ કોચિ સતિપટ્ઠાને નવં કરોતીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… અત્થિ કોચિ સમ્મપ્પધાને…પે॰… ઇદ્ધિપાદે…પે॰… ઇન્દ્રિયે…પે॰… બલે…પે॰… બોજ્ઝઙ્ગે નવં કરોતીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… અત્થિ કોચિ પુબ્બે અકુસલં પચ્છા કુસલં કરોતીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… અત્થિ કોચિ પુબ્બે સાસવં…પે॰… સંકિલેસિકં પચ્છા અસંકિલેસિયં કરોતીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….
Atthi koci tathāgatassa sāsanaṃ navaṃ karotīti? Āmantā. Atthi koci satipaṭṭhāne navaṃ karotīti? Na hevaṃ vattabbe…pe… atthi koci sammappadhāne…pe… iddhipāde…pe… indriye…pe… bale…pe… bojjhaṅge navaṃ karotīti? Na hevaṃ vattabbe…pe… atthi koci pubbe akusalaṃ pacchā kusalaṃ karotīti? Na hevaṃ vattabbe…pe… atthi koci pubbe sāsavaṃ…pe… saṃkilesikaṃ pacchā asaṃkilesiyaṃ karotīti? Na hevaṃ vattabbe…pe….
લબ્ભા તથાગતસ્સ સાસનં પુન નવં કાતુન્તિ? આમન્તા. લબ્ભા સતિપટ્ઠાના પુન નવં કાતુન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… લબ્ભા સમ્મપ્પધાના…પે॰… ઇદ્ધિપાદા…પે॰… ઇન્દ્રિયા…પે॰… બલા…પે॰… બોજ્ઝઙ્ગા પુન નવં કાતુન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… લબ્ભા પુબ્બે અકુસલં પચ્છા કુસલં કાતુન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… લબ્ભા પુબ્બે સાસવં…પે॰… સંકિલેસિયં પચ્છા અસંકિલેસિયં કાતુન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….
Labbhā tathāgatassa sāsanaṃ puna navaṃ kātunti? Āmantā. Labbhā satipaṭṭhānā puna navaṃ kātunti? Na hevaṃ vattabbe…pe… labbhā sammappadhānā…pe… iddhipādā…pe… indriyā…pe… balā…pe… bojjhaṅgā puna navaṃ kātunti? Na hevaṃ vattabbe…pe… labbhā pubbe akusalaṃ pacchā kusalaṃ kātunti? Na hevaṃ vattabbe…pe… labbhā pubbe sāsavaṃ…pe… saṃkilesiyaṃ pacchā asaṃkilesiyaṃ kātunti? Na hevaṃ vattabbe…pe….
સાસનકથા નિટ્ઠિતા.
Sāsanakathā niṭṭhitā.
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૧. સાસનકથાવણ્ણના • 1. Sāsanakathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૧. સાસનકથાવણ્ણના • 1. Sāsanakathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૧. સાસનકથાવણ્ણના • 1. Sāsanakathāvaṇṇanā