Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૪. સત્તકમ્મપથસુત્તં

    4. Sattakammapathasuttaṃ

    ૧૧૦. સાવત્થિયં વિહરતિ…પે॰… ‘‘ધાતુસોવ, ભિક્ખવે, સત્તા સંસન્દન્તિ સમેન્તિ. પાણાતિપાતિનો પાણાતિપાતીહિ સદ્ધિં સંસન્દન્તિ સમેન્તિ; અદિન્નાદાયિનો અદિન્નાદાયીહિ સદ્ધિં સંસન્દન્તિ સમેન્તિ; કામેસુમિચ્છાચારિનો કામેસુમિચ્છાચારીહિ સદ્ધિં સંસન્દન્તિ સમેન્તિ; મુસાવાદિનો મુસાવાદીહિ સદ્ધિં સંસન્દન્તિ સમેન્તિ; પિસુણવાચા પિસુણવાચેહિ સદ્ધિં સંસન્દન્તિ સમેન્તિ; ફરુસવાચા ફરુસવાચેહિ સદ્ધિં સંસન્દન્તિ સમેન્તિ; સમ્ફપ્પલાપિનો સમ્ફપ્પલાપીહિ સદ્ધિં સંસન્દન્તિ સમેન્તિ’’.

    110. Sāvatthiyaṃ viharati…pe… ‘‘dhātusova, bhikkhave, sattā saṃsandanti samenti. Pāṇātipātino pāṇātipātīhi saddhiṃ saṃsandanti samenti; adinnādāyino adinnādāyīhi saddhiṃ saṃsandanti samenti; kāmesumicchācārino kāmesumicchācārīhi saddhiṃ saṃsandanti samenti; musāvādino musāvādīhi saddhiṃ saṃsandanti samenti; pisuṇavācā pisuṇavācehi saddhiṃ saṃsandanti samenti; pharusavācā pharusavācehi saddhiṃ saṃsandanti samenti; samphappalāpino samphappalāpīhi saddhiṃ saṃsandanti samenti’’.

    ‘‘પાણાતિપાતા પટિવિરતા…પે॰… અદિન્નાદાના પટિવિરતા… કામેસુમિચ્છાચારા પટિવિરતા… મુસાવાદા પટિવિરતા… પિસુણાય વાચાય પટિવિરતા પિસુણાય વાચાય પટિવિરતેહિ સદ્ધિં સંસન્દન્તિ સમેન્તિ; ફરુસાય વાચાય પટિવિરતા ફરુસાય વાચાય પટિવિરતેહિ સદ્ધિં સંસન્દન્તિ સમેન્તિ; સમ્ફપ્પલાપા પટિવિરતા સમ્ફપ્પલાપા પટિવિરતેહિ સદ્ધિં સંસન્દન્તિ સમેન્તી’’તિ. ચતુત્થં.

    ‘‘Pāṇātipātā paṭiviratā…pe… adinnādānā paṭiviratā… kāmesumicchācārā paṭiviratā… musāvādā paṭiviratā… pisuṇāya vācāya paṭiviratā pisuṇāya vācāya paṭiviratehi saddhiṃ saṃsandanti samenti; pharusāya vācāya paṭiviratā pharusāya vācāya paṭiviratehi saddhiṃ saṃsandanti samenti; samphappalāpā paṭiviratā samphappalāpā paṭiviratehi saddhiṃ saṃsandanti samentī’’ti. Catutthaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૩-૫. પઞ્ચસિક્ખાપદસુત્તાદિવણ્ણના • 3-5. Pañcasikkhāpadasuttādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૩-૫. પઞ્ચસિક્ખાપદસુત્તાદિવણ્ણના • 3-5. Pañcasikkhāpadasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact