Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā

    ૭. સત્તમસઙ્ઘાદિસેસસિક્ખાપદવણ્ણના

    7. Sattamasaṅghādisesasikkhāpadavaṇṇanā

    ૭૧૨-૪. કમ્મવાચતો પુબ્બે આપન્નાપત્તિયો ન પટિપ્પસ્સમ્ભન્તિ. ઞત્તિયા દુક્કટથુલ્લચ્ચયા પટિપ્પસ્સમ્ભન્તિ સઙ્ઘાદિસેસે પત્તેતિ પોરાણા. તં ‘‘અજ્ઝાપજ્જન્તિયા’’તિ પાળિયા સમેતિ. ‘‘સુત્વા ન વદન્તી’’તિ એત્થ સચે જીવિતબ્રહ્મચરિયન્તરાયભયા ન વદન્તિ, અનાપત્તિ . ‘‘અધમ્મકમ્મે અધમ્મકમ્મસઞ્ઞા આપત્તિ દુક્કટસ્સા’’તિ વુત્તત્તા ‘‘અનાપત્તિ અસમનુભાસન્તિયા’’તિ સઙ્ઘાદિસેસં સન્ધાય વુત્તં.

    712-4. Kammavācato pubbe āpannāpattiyo na paṭippassambhanti. Ñattiyā dukkaṭathullaccayā paṭippassambhanti saṅghādisese patteti porāṇā. Taṃ ‘‘ajjhāpajjantiyā’’ti pāḷiyā sameti. ‘‘Sutvā na vadantī’’ti ettha sace jīvitabrahmacariyantarāyabhayā na vadanti, anāpatti . ‘‘Adhammakamme adhammakammasaññā āpatti dukkaṭassā’’ti vuttattā ‘‘anāpatti asamanubhāsantiyā’’ti saṅghādisesaṃ sandhāya vuttaṃ.

    સત્તમસઙ્ઘાદિસેસસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Sattamasaṅghādisesasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ • Bhikkhunīvibhaṅga / ૭. સત્તમસઙ્ઘાદિસેસસિક્ખાપદં • 7. Sattamasaṅghādisesasikkhāpadaṃ

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૬. છટ્ઠસઙ્ઘાદિસેસસિક્ખાપદવણ્ણના • 6. Chaṭṭhasaṅghādisesasikkhāpadavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact