Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā

    સત્તસમથનાનાત્થાદિવણ્ણના

    Sattasamathanānātthādivaṇṇanā

    ૩૫૪. અધિકરણપુચ્છાવિસ્સજ્જને પાળિયં વિપચ્ચયતાય વોહારોતિ વિરૂપવિપાકાય અઞ્ઞમઞ્ઞં દુક્ખુપ્પાદનાય કાયવચીવોહારો. મેધગન્તિ વુદ્ધિપ્પત્તો કલહો.

    354. Adhikaraṇapucchāvissajjane pāḷiyaṃ vipaccayatāya vohāroti virūpavipākāya aññamaññaṃ dukkhuppādanāya kāyavacīvohāro. Medhaganti vuddhippatto kalaho.

    અનુસમ્પવઙ્કતાતિ વિપત્તિચોદનાય અનુ અનુ સંયુજ્જનવસેન નિન્નતા.

    Anusampavaṅkatāti vipatticodanāya anu anu saṃyujjanavasena ninnatā.

    અબ્ભુસ્સહનતાતિ અતિવિય સઞ્જાતુસ્સાહતા. અનુબલપ્પદાનન્તિ ચોદકાનમ્પિ ઉપત્થમ્ભકરણં. કમ્મસઙ્ગહાભાવેનાતિ સઙ્ઘસમ્મુખતાદિમત્તસ્સ સમ્મુખાવિનયસ્સ સઙ્ઘાદીહિ કત્તબ્બકિચ્ચેસુ સઙ્ગહાભાવા.

    Abbhussahanatāti ativiya sañjātussāhatā. Anubalappadānanti codakānampi upatthambhakaraṇaṃ. Kammasaṅgahābhāvenāti saṅghasammukhatādimattassa sammukhāvinayassa saṅghādīhi kattabbakiccesu saṅgahābhāvā.

    સત્તસમથનાનાત્થાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Sattasamathanānātthādivaṇṇanā niṭṭhitā.

    અધિકરણભેદવણ્ણનાનયો નિટ્ઠિતો.

    Adhikaraṇabhedavaṇṇanānayo niṭṭhito.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi / ૧૦. સત્તસમથનાનત્થાદિ • 10. Sattasamathanānatthādi

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / પરિવાર-અટ્ઠકથા • Parivāra-aṭṭhakathā / સત્તસમથનાનાત્થાદિવણ્ણના • Sattasamathanānātthādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / સત્તસમથનાનાત્થાદિવણ્ણના • Sattasamathanānātthādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact